Grbić: ''Tri meseca se spremamo za ovu utakmicu!''

Autor: Beta Beta
subota 10.08.2019.
20:49
Izvor: Beta

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je danas da jedino želi da njegova ekipa protiv Italije u borbi za Olimpijske igre igra najbolje što može.

EPA-EFE/ANNAMARIA LOCONSOLE
EPA-EFE/ANNAMARIA LOCONSOLE

Povezane vesti

"Spremamo se za ovu utakmicu tri meseca. Sve je otvoreno. Mislim da smo spremni. Najveća stvar koju treba da uradimo jeste da budemo emotivni i igramo najbolje što možemo, a onda će utakmica i teren sami da donesu presudu", rekao je Grbić posle utakmice u Bariju.

Srpski odbojkaši su vezali dve pobede na turniru interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre i sutra će protiv Italije igrati odlučujuću utakmicu za plasman.

Prvo je pobeđena Australija sa 3:1, a potom danas i Kamerun sa 3:0.

"Znamo zašto smo došli ovde i zašto smo se toliko dugo pripremali. Ako smo pre ove utakmice bili na dve pobede od Tokija, sada smo na samo jednu. Bilo je važno da svi udjemo u ritam jer znamo kakva nas utakmica čeka, gde nam pobeda donosi veliki plasman na Olimpijske igre", kazao je Marko Podraščanin.

Srbija će se za Olimpijske igre boriti protiv Italije pred njenom publikom u Bariju.

"Imaćemo motiv više jer će biti puna dvorana, a mi obožavamo da igramo protiv pune dvorane. S obzirom na to da smo preskočili Rio, imamo veliki motiv da se plasiramo u Tokio", istakao je Podraščanin.

Njegovi saigrači su naveli da žele i očekuju pobedu i protiv Italije.

"Znali smo već da moramo da pobedimo sve tri utakmice. Znali smo da će svaka biti zahtevna. Ako igramo a smatramo da smo dobili pre nego što počne, mora da se zakomplikuje. Videćemo šta će sutra biti, nadam se sličnim rezultatima kao u prve dve", kazao je Lazar Ćirović.

"Imamo poteškoća kada igramo sa slabijim ekipama, potcenimo ih i opustimo se, ali smo uspeli da se izborimo. Sledi jako važna utakmica", rekao je Aleksandar Okolić.

"Osećaj je sjajan, pre svega što sam dobio priliku da igram u ovakvoj ekipi, ostvario mi se san", dodao je Aleksa Batak.

Utakmica između Srbije i Italije igraće se u nedelju od 21.15.

Ne propustite