Grbić: "Veoma dobar pristup"

Autor: Beta Beta
subota 20.06.2015.
23:49
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je večeras posle pobede nad Australijom u Svetskoj ligi da je izuzetno zadovoljan pristupom njegovih igrača toj utakmici.

Beta/Odbojkaški savez Srbije/Ds
Beta/Odbojkaški savez Srbije/Ds

Povezane vesti

Srbija je večeras pred oko 4.000 gledalaca u Hali "Pionir" pobedila Australiju sa 3:0, po setovima 25:23, 25:20, 25:20, u drugoj utakmici četvrtog vikenda Prve divizije Grupe "A" Svetske lige.

"Izuzetno sam zadovoljan pristupom, jer ponekad ovakve utakmice mogu da se iskomplikuju ukoliko padne koncentracija i ukoliko očekuješ da protivnik sam izgubi. Na sreću, to se kod naših momaka nije desilo i svi u timu su dali doprinos ovoj pobedi", rekao je Grbić posle utakmice i dodao,

"Oni nisu igrali toliko dobro u odbrani, kao što su u prvoj utakmici. Mislim da je to jedan element koji ih je držao u igri u prvom meču. Mislim da smo ponovo imali veoma ozbiljan pristup, odigrali smo koncentrisano, bez mnogo grešaka i mislim da je rezultat više nego realan", kazao je Grbić.

Srbija će narednog vikenda dočekati Italiju, a Grbić je ocenio da su predstojeće dve utakmica veoma bitne.

"Te dve utakmice sa Italijom će biti jako važne u svakom smislu. Da li smo drugi ili treći ne menja ništa, ali je jako važno da odigramo što je moguće bolje i da im stavimo do znanja da će im biti jako teško na završnom turniru... Kada pobediš tri od četiri utakmice protiv jedne ekipe onda ipak ulaziš drugačije u naredne mečeve", kazao je Grbić.

Selektor Australije Roberto Santili rekao je da su njegovi igrači bili "daleko od svojih mogućnosti" i dodao da tim mora da se bori do kraja takmičenja.

"Danas nismo pokazali našu najbolju igru. Možda je loša igra bila jer smo umorni posle pet nedelja putovanja. Imali smo dobar pristup u prvom setu, koji su odlučili neke sitnice i neke greške koje stalno pravimo u odlučujućim trenucima, ali ovo je jedna veoma mlada ekipa", rekao je Santili.

Srbija posle osam odigranih utakmica zauzima drugo mesto u Grupi "A" sa 14 bodova, jednim manje od Brazila, a jednim više od Italije, ekipa koje će se sutra sastati u drugoj utakmici četvrtog vikenda Svetske lige. Australija je poslednja sa samo tri boda.

Ne propustite