Grbić zadovoljan vikendom u Italiji

Autor: Beta Beta
nedelja 07.06.2015.
23:17
Izvor: Beta

Nikola Grbić je uprkos jednom porazu od reprezentacije Italije bio zadovoljan proteklim vikendom.

Beta/OdbojkaskiSavezSrbije/Dr
Beta/OdbojkaskiSavezSrbije/Dr

Povezane vesti

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić kazao je da je zadovoljan nastupima svojih igrača u dve utakmice u Italiji, u drugom vikendu Svetske lige, uprkos današnjem porazu u Bolonji od 3:2.

"Nema izgovora ni za umor ni za vrućinu. Uslovi su bili teški, ali kako za nas, tako i za njih. Posle lošeg starta smo preokrenuli utakmicu našu korist i stvari su se odvijale na najbolji mogući način i to se po rezultatu može videti. Malo smo stali u četvrtom setu...i oni su počeli da napadaju mnogo bolje", rekao je Grbić posle meča.

Srbija je u petak pobedila Italiju sa 3:1, tako da se iz Bolonje vraća sa četiri boda.

"Kad igramo ovakve utakmice sa protivnikom kojije dobra ekipa i sa kojom se poznajemo, ne smemo sebi da dopustimo da ispustimo i jednu šansu da osvojimo poen. Mislim da momci koji su igrali, pogotovo Aleksa Brđović i Saša Starović, dobro odigrali. Na kraju vikenda mogu reći da sam zadovoljan, i rezultatski i igrom kojom smo pokazali", rekao je Grbić.

Korektor Saša Starović kazao je da je utakmica bila prilično dugačka.

"Utakmica je bila dosta duga i puna preokreta. Možda smo ušli u meč sa utiskom prethodne, možda smo misli da ćemo malo lakše. Šteta što u naletu nismo dobili svoj treći, odnosno četvrti set. Posle u taj-brejku možda smo pravili malo više grešaka. Ovaj bod i prethodna tri boda su dosta dobri za gostovanje. Nadam se da će biti lakše sada u Srbiji", rekao je Starović.

Dizač Aleksa Brđović kazao je da žali zbog propuštene prilike.

"Mislim da je meč bio dobar. Mi smo katastrofalno počeli, ne znam zašto. Posle smo zaigrali sjajno. Nismo imali sreće da osvojimo još dva-tri poena i pobedimo. Šteta. Četiri boda iz Italije je dobro, sada čekamo Brazil i pokušaćemo da pobedimo", rekao je Brđović.

Ne propustite