Grbić: ''Zaslužena pobeda Brazila''

Autor: Beta Beta
subota 29.09.2018.
20:39
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je večeras da se Brazil zasluženo plasirao se u finale Svetskog prvenstva, ali je i istakao da bi osvajanje bronzane medalje bila kruna dobrog šampionata koji je odigrala njegova ekipa.

EPA-EFE/ANNAMARIA LOCONSOLE
EPA-EFE/ANNAMARIA LOCONSOLE

Povezane vesti

Odbojkaši Srbije izgubili su danas od selekcije Brazila sa 3:0 u polufinalu Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj.

"Sve što su igrali do sada nije bilo ni blizu ovog večeras. Igrali su 3:2 sa Francuskom, pa su izgubili od Holandije, gubili su 2:0 od Rusije gde su praktično bili eliminisani... Večeras su zaista imali veoma jaku utakmicu, mislim da su apsolutno zasluženo pobedili", rekao je Grbić nakon meča.

"Moji momci nisu odigrali loše, detalji su rešili utakmicu u sva tri seta, u smislu da je kvalitet njihove odbojke presudio. U prvom setu su napravili tri-četiri asa, na početku su napravili taj 'gep' koji nismo uspeli do kraja da okrenemo. U drugom setu smo igrali egal dok nas nisu tri puta zaredom izblokirali jedan na jedan...", rekao je Grbić.

"Sve je bio njihov kvalitet, nije ništa tu bilo da smo mi nešto grešili ili da smo kao protiv Poljske imali osam servis grešaka... Odigrali su večeras najbolju utakmicu i mislim da su zasluženo pobedili", dodao je selektor Srbije.

Srbija će se sutra boriti za treće mesto na šampionatu sa poraženim timom iz drugog polufinala u kojem se sastaju SAD i Poljska.

"Nama ostaje sutra da izađemo na teren sa željom da osvojimo medalju jer bi to bila kruna jednog jako dobrog Svetskog prvenstva koje smo do sada odigrali", rekao je Grbić.

Utakmica za treće mesto na programu je sutra od 17.00.

Ne propustite