Grbić: "Želim da do kraja igramo maksimalno korektno"

Autor: Beta Beta
subota 17.06.2017.
11:30
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da mu je drago što su njegovi igrači ostali fokusirani do kraja meča s Argentinom u Svetskoj ligi i dodao da očekuje da će i protiv Bugarske dati sve od sebe da pobede.

Beta/FIVB/Ds
Beta/FIVB/Ds

Povezane vesti

"Očekivali smo da će oni igrati mnogo agresivnije i da će utakmica biti potpuno drugačija od one koju smo igrali u Teheranu gde smo ih nepredvidjeno lako pobedili sa 3:0. Drago mi je što smo ostali fokusirani do kraja, čak i kad nismo iskoristili par šansi u četvrtom setu. Drago mi je što smo u petom setu od samog starta nametnuli pritisak, odvojili se i priveli taj-brejk kraju na miran način", rekao je Grbić, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće 13. put na finalnom turniru Svetske lige, a treći put uzastopno, pošto je rano jutros u Kordobi pobedila Argentinu i zabeležila šesti trijumf u ovogodišnjem izdanju tog takmičenja.

Srbija je pobedila Argentinu sa 3:2, po setovima 25:22, 19:25, 25:22, 28:30 i 15:12 u meču prvog kola G grupe i izborila su plasman na finalni turnir u Kuritibi dva kola pre kraja takmičenja po grupama.

Izabranici Nikole Grbića večeras od 21.10 igraju protiv Bugarske meč drugog kola turnira u Kordobi.

"Ignorisaćemo manjak sati spavanja. To je taj ritam, nije prvi put da se to dešava. Mislim da je to nešto o čemu momci ne treba da razmišljaju. Nije idealna situacija, ali to ne treba da nam bude razlog da opet ne odigramo najbolje što možemo. Da li će biti nekih promena u timu? Verovatno hoće, ali videćemo pred početak utakmice", rekao je Grbić.

I pored toga što je Srbija izborila plasman na finalni turnir Svetske lige Grbić će insistirati da se "punim gasom" odigra i meč protiv Bugarske.

"Ja sam to njima rekao na kraju turnira u Teheranu. Mene ne zanima da li smo se kvalifikovali ili nismo. Želim da do kraja igramo maksimalno korektno jer to, na primer, može da utiče na plasman i izbacivanje jedne druge reprezentacije kojoj možda treba naša pobeda da bi prošla dalje. Prema tome, ja ne kažem da mi moramo da pobedimo Bugarsku da bi tamo neko prošao dalje, a ne Bugari. Ja samo kažem, ko god bude izašao na teren mora da da 100 odsto svojih mogućnosti, da igra najbolje što može, da se trudi da pobedi", rekao je Grbić.

Ne propustite