Grbić: "Želim da izgradimo pobednički mentalitet"

Autor: Beta Beta
subota 25.06.2016.
22:55
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je posle večerašnje pobede nad Iranom u Svetskoj ligi da će uvek insistirati na maksimalnom angažovanju igrača, jer jedino tako njegova ekipa može da izgradi pobednički mentalitet.

BETA/BETAPHOTO/CEV/ FILIPPO RUBIN/DR
BETA/BETAPHOTO/CEV/ FILIPPO RUBIN/DR

Povezane vesti

"Jedina naša preokupacija od prvog dana do danas je bilo da izborimo plasman na završni turnir i to neće prestati s večerašnjom utakmicom. To je pristup koji imamo i to je nešto što moramo da izgradimo, taj pobednički mentalitet koji se gradi samo i isključivo dobrom igrom, dobrim zalaganjem, koncentracijom na svaku loptu u svakom setu, protiv svakog protivnika. Bez obzira da li smo kvalifikovani ili nismo", rekao je Grbić novinarima u Beogradu.

"Sada i matematički da osiguramo plasman na Završni turnurnir Svetske lige i da se sebi kažemo 'E, pa dobro, sada smo se kvalifikovali, pa možemo da se opustimo', apsolutno ne sme da bude tako. Vremena nema, a da bismo stvorili pobednički mentalitet s novom generacijom moramo da se trudimo da pobedimo u svakoj utakmici. Na tome ću insistriati do kraja", dodao je on.

Odbojkaška reprezentacija Srbije zadržala je maksimalan učinak u Svetskoj ligi, pošto je danas u Beogradu s 3:1 (25:19, 24:26, 25:18, 25:21) pobedila Iran u trećem kolu Grupe F prve divizije.

Ekipa Nikole Grbića posle šest odigranih utakmica zauzima prvo mesto u Svetskoj ligi sa 18 bodova, dok je Iran deveti s pet bodova.

Srbija će trećeg vikenda Svetske lige igrati u Iranu, sa selekcijom domaćina, Argentine i Italije. Srpske odbojkaše prvi meč očekuje u petak protiv Irana, a novinare je zanimalo kako pristupiti toj utakmici.

"Kao protiv Rusa u Rusiji, Brazilaca u Brazilu, pa tako i Iranaca u Iranu. Jedan deo stvaranja mentalitea je ono što sam rekao pre dva dana...  Jedna vrhunska ekipa, kakva želim da postanemo u stanju je sve moguće poteškoće da premosti.

Nije bitno da li je to trenutna forma ili manjak forme, povreda, vrućina, lopte, sudije, svetla... Lista je beskonačna, a ako se krijemo iza toga nikada nećemo postati vrhunska ekipa. Moramo da prevazidjemo sve to. Nadam se, a i želim da imamo pristup onakav kao kada smo krenuli u ovu avanturu. To je jedini put i nema odstupanja
", zaključio je Grbić.

Ne propustite