Gvideti održao trening igračicama iz Superlige: "Neke od njih će igrati za Srbiju!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 27.03.2023.
18:00
Izvor: Sportske.net

Trening u Obrenovcu su posmatrali i pojedini treneri ekipa iz Superlige Srbije.

Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije

Povezane vesti

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti održao je danas u Obrenovcu sa svojim saradnicima trening sa kandidatkinjama za nacionalni tim iz klubova koji igraju u Superligi Srbije.

U saopštenju OSS se navodi da je treningu prisustvovalo 28 odbojkašica, koje su bile podeljene u dve grupe. Kondicioni trener ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Vladimir Banković obavio je testiranje svih kandidatkinja.

Trening u Obrenovcu su posmatrali i pojedini treneri ekipa iz Superlige Srbije.

Selektor Srbije se zahvalio klubovima iz Superlige Srbije što su mu dali mogućnost da vidi nove igračice.

"Nemam nikakva očekivanja, samo želim da posmatram i da razumem na kojem je nivou ova generacija i koliko ima njih koje mogu da pomognu prvom timu. Naravno, znam sve srpske igračice koje nastupaju u inostranstvu, ali ne znam dobro one koji igraju ovde. Mislim da je važno da smo pronašli ovo vreme, da ih vidim i da steknem jasnu ideju o svim igračicama koje ću pozvati predstojećeg leta. Ovde sam zbog toga, želim da neke od njih ubacim u prvi tim", izjavio je Gvideti.

Gvideti je krajem prošle godine preuzeo reprezentaciju Srbije, pošto je Danijele Santareli prihvatio da bude selektor odbojkašica Turske.

Ne propustite