Kolakovićevih 18 za Svetsko prvenstvo, Srbija jača za Kovačevića i Luburića!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.07.2022.
11:45
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi A, u Katovicama u Poljskoj, zajedno sa Portorikom, Tunisom i Ukrajinom.

OSSRB
OSSRB

Povezane vesti

Odbojkaška reprezentacija Srbije počeće sutra u Beogradu pripreme za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od 26. avgusta do 11. septembra u Sloveniji i Poljskoj.

Selektor Srbije Igor Kolaković na pripreme je pozvao 18 igrača, a na spisku su Nikola Jovović, Vuk Todorović, Aleksa Batak, Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Božidar Vučićević, Lazar Koprivica, Nikola Peković, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović, Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić, Miran Kujundžić, Pavle Perić i Milan Katić.

"Orlovi" su u odnosu na Ligu nacija dobili dva kapitalna "pojačanja", u timu su ponovo Uroš Kovačević i Dražen Luburić od kojih se očekuje mnogo.

Reprezentacija Srbije će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi A, u Katovicama u Poljskoj, zajedno sa Portorikom, Tunisom i Ukrajinom.

U drugu fazu takmičenja plasiraće se po dve najbolje selekcije u svih šest grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Možda će ovogodišnje izdanje Svetskog prvenstva biti prava prilika da Srbija posle 12 godina stigne do neke od medalja nakon što je u Italiji osvojila bronzu, predvođena aktuelnim selektorom Kolakovićem.

Ne propustite