Liga nacija - Brazil bolji od Srbije, pomogao i odbojkaški Feliks Brih!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 05.07.2018.
22:27
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije je u okviru finalnog turnira Lige nacija izgubila od Brazila u svojoj prvoj utakmici.

ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE
ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE

Povezane vesti

Četa Nikole Grbića nije uspela da savlada Brazil u našem prvom meču, bilo je 3:0 u korist ekipe iz Južne Amerike, po setovima 16:25, 26:28 i 25:19.

Moglo je da bude i drugačije, posebno mislimo na sudijsku grešku u trećem setu koja je definitivno uticala na konačan ishod i koja je bila i više nego očigledna.

Prvi set naša reprezentacija je odigrala loše, loši servisi, prijem, Brazilci su bili superiorni, odlično servirali i poveli su sa 1:0 lakše nego što se očekivalo.

U nastavku nešto bolje izdanje našeg tima, u neizvesnoj završnici su Brazilci bili nešto prisebniji, a onda je usledio treći set i velike kontroverze zbog kineskog sudije.

Poveli smo sa 8:6, Atanasijević je odlično igrao, bio je nezaustavljiv za brazilske primače i blokere, a onda je sudija Liu došao do izražaja.

Ne samo da nije video čist as Srećka Lisinca, već je i u narednom poenu dozvolio da se igra iako naš tim nije bio spreman da primi servis, a što je najgore od svega, nije bilo moguće gledati snimak.

U nastavku smo pali psihološki, brazilski odbojkaši su bili bolji, ali ostaje taj gorak ukus zbog neverovatne greške sudije.

Sve u svemu, zaslužena pobeda Brazila, bili su bolji u bloku, prijemu, servisu, ali nema sumnje da je naša reprezentacija pala nakon dva poklonjena poena Brazilu u trećem setu kada se lomio rezultat.

Brazil je u polufinalu, a naša reprezentacija mora da pobedi Francusku sa 3:1 ili 3:0 kako bi prošla među 4 najbolje selekcije.

Ne propustite