Odbojkaši Srbije saznali, za početak Svetskog prvenstva na Portoriko!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 21.02.2022.
11:05
Izvor: Sportske.net, Beta

Odbojkaška reprezentacija Srbije će takmičenje na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Rusiji početi duelom protiv selekcije Portorika, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije.

CEV
CEV

Povezane vesti


Srbija će na Svetskom prvenstvu, koje je na programu od 26. avgusta do 11. septembra, igrati u Grupi A u Moskvi sa selekcijama Rusije, Tunisa i Portorika.

Prvi meč na šampionatu odbojkaši Srbije će odigrati 27. avgusta u VTB areni u Moskvi protiv Porotrika.

Srbija će dan kasnije u drugom kolu odmeriti snage sa Tunisom, dok će u trećem kolu 29. avgusta, igrati protiv Rusije.

Na jubilarnom, 20. Svetskom prvenstvu u konkurenciji odbojkaša 24 ekipe će biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima. Mečevi prve faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

U Grupi B u Kemerovu će igrati Brazil, Japan, Kuba i Katar, a u Grupi C u Novosibirsku Poljska, SAD, Meksiko i Bugarska.

Utakmice Grupe D igraće se u Ufi, gde će se takmičiti Francuska, Slovenija, Nemačka i Kamerun. U Grupi E u Jekaterinburgu igraće Italija, Kanada, Turska i Kina, a u Grupi F u Krasnojarsku Argentina, Iran, Holandija i Egipat.

Plasman u drugu fazu izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz svih šest grupa i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati četiri grupe sa po četiri tima. Mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

U treću fazu takmičenja, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobednici četiti grupe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Utakmice treće faze, kao i polufinala i mečevi za plasman biće odigrane od 7. do 11. septembra u Moskvi.

Ne propustite