Ognjenović: "Ovakvim pristupom ne možemo se nadati ničemu dobrom"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 30.08.2021.
11:32
Izvor: Sportske.net

Sledi novi izazov za "plave dame".

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije nastavile su pobednički niz, a juče su slavile protiv Mađarske bez izgubljenog seta. U četvtfinalu čeka ih Francuska, koju su već pretodno pobedile u grupi.

Kapitenka tima Maja Ognjenović govorila je o motivaciji pred naredni meč. 

"Pričali smo puno puta koliko je teško motivisati se u utakmicama koje su unapred dobijene. Moraćemo da poradimo na tome jer opet nas očekuje Francuska, koja je ozbiljan protivnik, ali koju smo dobili glatko u grupi. Podigle su formu, pobedile Belgiju i Hrvatsku. Ovakvim ili sličnim pristupom ne možemo se nadati ničemu dobrom. Svesne smo i to je pozitivna stvar jer vidimo da ovako ne ide i da je teško da se igra i da ne dolazimo do neke željene igre i forme", rekla je Maja i dodala:

"Nadam se da ćemo do srede poraditi na želji i da više bacimo akcenat na nas jer mi kada smo na terenu i na 100 odsto – ne postoji protivnik koji može da nam se suprotstavi."

Ognjenovićeva će odigrati svoju 300. utakmicu u sredu protiv Francuskinja.

"Nisam znala. Sigurno da može, to je ogroman broj utakmica. Kad se osvrnem i vidim koliko godina je prošlo i takmičenja, onda 300 zvuči malo. Mislila sam da možda ima i više. To može da bude motiv"

Maja se odmarala tokom utakmice sa Azerbejdžano, a sa Ruskinjama je odigrala dva seta od pet.

"Bolje je mnogo. Očigledno je došlo do hroničnog premora kod mene. Ta dva dana sam se osećala loše, imala sam visoku temperaturu. To je bio jedan dan, protutnjalo je i prijalo mi je što sam i protiv Rusije dva seta odmorila", zaključila je ona.

Ne propustite