"Orlovi" igrali 'pod ručnom'

Autor: Beta Beta
petak 09.10.2015.
22:36
Izvor: Beta

Nakon startnog trijumfa na Evropskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj selektor "Orlova" Nikola Grbić rekao je da su njegovi izabranici igrali u grču.

cev.lu
cev.lu

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je posle večerašnje pobede nad Slovačkom da je ponosan na svoje odbojkaše što su protiv neugodnog protivnika uspeli da trijumfuju.

"Igrali smo 'pod ručnom kočnicom', narodski rečeno. Bili smo nervozni i videlo se da nam je falilo da odigramo rezultatski važnu utakmicu, takmičarsku pre ove... Poslednju bitnu smo igrali protiv Francuske u finalu Svetske lige. Kada se igra protiv tima koji nema šta da izgubi i koji je realno slabiji od nas, jednostavno se stvari zakomplikuju i budu još teže", rekao je Grbić, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Srbija je danas posle tri sata igre savladala Slovačku sa 3:2 u prvom kolu Grupe D Evropskog prvenstva.

"Posle meča sam rekao igračima 'svaka čast', jer ovo ne može svako, ne može svako da se izvuče iz ovakve situacije. Drago mi je što smo meč okrenuli u našu korist posle onog četvrtog seta i što smo u taj-brejku odigrali najbolje na današnjem susretu. To je dobar znak za ubuduće. Nadam se da ćemo sutra odigrati mirniju utakmicu", kazao je Grbić.

Srbija će se sutra u drugom kolu Grupe D sastati sa Finskom. 

"Oni su ekipa koja dobro servira i dobro igra odbranu. Mislim da će biti teži meč, nego ovaj danas. Očekuje nas bitka, ali to smo znali. Bitno je da se sada 'resetujemo' i odigramo najbolji mogući meč", kazao je Grbić.

Utakmica između Srbije i Finske igraće se sutra od 15.00 u Busto Arsiciju.

Ne propustite