OSS objavio - Rekordnih DEVET srpskih klubova u Evropi!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 23.06.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

Videćemo koliko daleko mogu da doguraju...

Pedja Milosavljevic / STARSPORT)
Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Povezane vesti

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) saopštila je danas spisak klubova koji će učestvovati u evropskim takmičenjima naredne sezone, a Srbiju će predstavljati rekordnih devet klubova.

U konkurenciji odbojkašica Crvena zvezda će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, Železničar iz Lajkovca će nastupati u Kupu CEV, dok u Kupu izazivača igraju Jedinstvo iz Stare Pazove, Ub i TENT, preneo je Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Tim iz Obrenovca je dobio specijalnu pozivnicu, zahvaljujući rezultatima u prethodne dve sezone (polufinala Kupa CEV i Kupa izazivača).

U muškom delu Vojvodina će igrati grupnu fazu Lige šampiona, a Partizan, Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca igraju u Kupu CEV.

Srbija će imati priliku da ima i maksimalnih 11 timova u evropskim takmičenjima, pošto će u BVA kupu nastupati odbojkašice Partizana i odbojkaši Spartaka iz Subotice.

Samo pobednici ovog takmičenja izboriće plasman u Kup izazivača. BVA kup će biti završen do 15. septembra u konkurenciji odbojkaša, dok će odbojkašice igrati do 20. oktobra.

Žreb kvalifikacija za Ligu šampiona, kao i za Kup CEV i Kup izazivača biće obavljen 28. juna u 12.00, u Luksemburgu.

Pobednici Lige šampiona osvojiće po 500.000 evra, pobednici Kupa CEV po 80.000, a najbolji u Kupu izazivača po 50.000 evra. 

Ne propustite