Rašo, hvala ti - Milena potvrdila: "Ovo je bila moja poslednja utakmica"

Autor: Sportske Net
nedelja 05.09.2021.
09:28
Izvor: Sportske.net

Oproštaj od nacionalnog dresa.

EPA/ROBERT GHEMENT
EPA/ROBERT GHEMENT

Povezane vesti

Navikla nas je na pobede i uspehe proteklih 12 godine, ali više je nećemo gledati u dresu Srbije. Naša odbojkašica Milena Rašić potvrdila je sinoć posle finala Evropskog prvenstva da se povlači iz reprezentativne odbojke.

"Nažalost, ovo jeste moja poslednja utakmica. Od sledećeg leta ću biti njihov navijač broj jedan, to je sigurno. Njihova najveća podrška i bodriću ih na svakom prvenstvu. Mnogo bi bilo lepše da smo danas završile sa zlatom. Ali, sa druge strane, za tih 12 godina koliko sam u reprezentaciji, osvojili smo mnogo toga i mogu samo da budem ponosna. Ne bih ništa specijalno izdvajala, mislim da ću biti ponosna na svaki trenutak proveden sa ovim devojakama i celim stručnim štabom i svim ljudima iz Saveza", rekla je Rašić

Poraz od Italije u finalu boli, pogotovo pred domaćim navijačima, a Milena je imala samo reči hvale za svoje saigračice.

"Nije lako pričati posle ove utakmice, moram priznati. Želela bih da započnem sa tim da sam zaista preponosna na sve devojke, na ceo stručni štab i na leto koje je iza nas. Uradile smo veliku stvar i sa sigurnošću mogu da kažem da smo i danas ostavile srce na terenu. Verujem da je u nekim trenucima i taj umor presudio, da prosto nije bilo snage da izvučemo do kraja", kazala je kroz suze.

Puna Beogradska arena je bila veliki vetar u leđa za Srbiju i nešto najmanje što je ekipa Zorana Terzića zaslužila.

"Ne dešava se svaki dan da igrate pred punim tribinama. Hvala svim ljudima koji su došli danas da nas podrze. Bio je neverovatan osećaj igrati pred ovoliko ljudi. Na postolju sam gledala da li ima onih koje znam, gde je moja porodica, gde su mi najbliži… Pošto u toku utakmice nisam imala ideje gde ko sedi u toj gomili", zaključila je Rašić.

Milena je sa Srbijom osvojila srebro i bronzu na Olimpijskim igrama u Riju i Tokiju, postala svetska prvakinja 2018, dvostruka uzastopna evropska prvakinja 2017. i 2019. godine, prvakinja Evropske lige iz 2010. i 2011...Proglašena je za najboljeg blokera 2016. na Olimpijskim igrama u Ruji i 2018. na Svetskom prvenstvu. Ovo je samo deo uspeha iz najasjajnije kolekcije naše odbojkašice. 

Ne propustite