SK - Sedma u nizu, miriše na Rio!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.09.2015.
15:44
Izvor: Sportske.net

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije vezala je sedmu uzastopnu pobedu na Svetskom kupu u Japanu, a današnji trijumf nada selekcijom domaćina doveo je naš nacionalni tim korak bliže plasmanu na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

worldcup.2015.women.fivb.com
worldcup.2015.women.fivb.com

Povezane vesti

Dah Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru već se oseća u taboru ženske odbojkaške reprezentacije Srbije nakon sedme vezane pobede koju su izabranice Zorana Terzića ostvarile na Svetskom kupu u Japanu.

Srbija je u utorak savladala domaćina takmičenja rezultatom 3:2 (24:26, 25:17, 25:14, 21:25, 15:9) u još jednom dramatičnom meču koji je odigran u okviru druge faze Svetskog kupa.

Nakon uzbudljivog prvog seta i nešto lošije igre našeg nacionalnog tima, srpske reprezentativke zaigrale su odlučnije, pre svega poboljšale igru u bloku, pa su vrlo brzo priredile totalni preokret.

Imale su izabranice Zorana Terzića šansu da meč reše mnogo ranije ali su sredinom četvrtog seta pale u igri, počele da nižu greške koje su selekciji Japana omogućile da izjednačenje.

Odlučujući set pripao je Srbiji a najzaslužnija za to bila je Stefana Veljković koja je preuzela odgovornost kada se lomio rezultat.

Nakon današnjeg trijumfa reprezentacija Srbije seli se u Komaki gde će u okviru treće runde Svetskog kupa igrati protiv Kube, Kenije i Argentine. Imajući u vidu snagu protivnika, očekuje se da srpske odbojkašice upišu sve tri pobede a onda sasvim sigurno mogu da se nadaju plasmanu na Olimpijske igre.

Podsećamo da će samo dve prvoplasirane reprezentacije na Svetskom kupu obezbediti plasman u Rio.

Ne propustite