SP - Kazahstan je samo egzotika, odbojkašice Srbije rutinski do 4/4!

Autor: Ivan Cvetković
petak 30.09.2022.
14:15
Izvor: Sportske

Priliku dobile i iskoristile igračice sa manjom minutažom.

volleyballworld.com
volleyballworld.com

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije rutinski su savladale Kazahstan u Lođu rezultatom 3:0 (25:13, 25:17, 25:10) u okviru četvrtog kola Svetskog prvenstva.

Bila je to klasična "igra mačke i miša" u kojoj su naše odbojkašice od samog početka meča nametnule svoj ritam, pa se trijumf nije dovodio u pitanje praktično niti u jednom trenutku.

Priliku da zablistaju dobile su igračice sa do sada manjom minutažom, Tijana Bošković nije ni ulazila u igru, ali ni to nije pomoglo Kazahstankama da pruže jači otpor.

Izabranice Danijelea Santarelija pokrenule su u prvom setu raspoložene Lozo i Popović, da bi im se u drugom  setu priključile Mihajlović i Aleksić.

Treći seti dobijen je najubedljivije, na kraju najefikasnija bila je Maja Aleksić sa 13 poena, po 12 su upisale Mina Popović i Brankica Mihajlović, a dvocifrena je bila i Bojana Milenković sa 11 poena.

Srbija je tako stigla i do četvrte pobede u grupi C Svetskog prvenstva, a borbu za prvo mesto vodiće protiv olimpijskog šampiona SAD, taj meč na programu je sutra od 19 časova.

Ne propustite