Terzić: "Prva utakmica najteža i najvažnija"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.06.2018.
21:25
Izvor: Beta

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da predstojeća grupa u Ligi nacija i posebno utakmica sa Italijom mnogo znače njegovom timu.

Beta/FIVB/Ds
Beta/FIVB/Ds

Povezane vesti

Srpske odbojkašice će od utorka četvrtka igrati 13. grupu četvrtog vikenda Lige nacija, protiv Italije, Dominikanske Republike i Holandije.

"Prva utakmica će verovatno biti najteža i najvažnija na ovom turniru. Mnogo toga će rešiti jer bismo Italiju praktično izbacili iz trke za završni turnir, a mi bismo napravili veliki, veliki korak ka istom", rekao je Terzić u Roterdamu.

Prvu utakmicu igraće u utorak od 16.30 protiv Italije, zatim u sredu od 16.30 sa Dominikanskom Republikom i na kraju u četvrtak od 19.30 sa domaćinom turnira Holandijom.

"Biće veoma teško, ali imamo svoje ambicije i želje. Želimo da pobedimo jer bi nam to mnogo značilo u borbi za plasman", kazao je Terzić.

Reprezentativka Srbije Ana Antonijević rekla je da će njena ekipa dati sve od sebe.

"Pokušaćemo da zadržimo našu igru i daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat kako bismo olakšali nastup narednog vikenda", rekla je Ana Antonijević.

Njena saigračica Jovana Stevanović kazala je da se Italija dobro pokazala na prošlom turniru.

"Italija je dobra ekipa, u najjačem sastavu. Igraju odbojku na koju smo mi navikli. Što se nas tiče, turnir nam je najbitniji i planiramo da se sa njega plasiramo na fajnal-siks. Bićemo koncentrisane", kazala je Jovana Stevanović.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije posle devet utakmica ima osam pobeda, koliko i SAD i Brazil, a trijumf više od četvrtoplasirane Holandije. 

Ne propustite