Trofej za Atanasijevića i Podraščanina

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 08.10.2017.
23:28
Izvor: Sportske.net

Odbojkaši Peruđe pobedom nad Lubeom 3:1 osvojili Superkup Italije.

BETA/AP Photo/Leo Correa
BETA/AP Photo/Leo Correa

Povezane vesti

Odbojkaši Peruđe predvođeni srpskim reprezentativcima Aleksandrom Atanasijevićem i Markom Podraščaninom ispisali su zlatne stranice osvojivši prvi trofej u istoriji kluba – Superkup Italije. Peruđa je do titule došla pobedom nad Lubeom u Ćivitanovi rezultatom 3:1.
 
Peruđi je u borbi za trofej bio potreban jedan sat i 56 minuta, a do njega je došla posle velike borbe sa aktuelnim šampionom i osvajačem Kupa Italije. Na kraju je bilo 25:20, 22:25, 25:17, 28:26 po setovima.
 
Atanasijević je bio jedan od najboljih igrača turnira Superkupa, pošto je prethodno bio junak pobede nad Trentinom u polufinalu. U borbi za titulu, korektor reprezentacije Srbije upisao je 17 poena, Aron Rasel je dodao 21 poen, a sjajan je bio još jedan srpski odbojkaš Marko Podraščanin.
 
U redovima Lubea istakao se Cvetan Sokolov sa 20 poena, Osmani Huantorena je dodao 12, a kapiten srpskih odbojkaša Dragan Stanković pet.
 
Odbojkaši Peruđe su prethodno poraženi u sva tri finala koja su igrali. Dva puta su bili vicešampioni Italije – 2014. i 2016. godine, a prošle sezone su zaustavljeni i u finalu Lige šampiona.
 
Prva utakmica u Seriji A Peruđu čeka narednog vikenda, a rival će im biti Padova.

Ne propustite