Vojvodina odbranila titulu, stigla i prva čestitka!

Autor: Beta Beta
nedelja 15.04.2018.
23:27
Izvor: Beta

U četvrtoj utakmici finala plej-ofa, Vojvodina kao gost u hali ''Pendik'' savladala Novi Pazar sa 3:1 u setovima i osvojila 15. šampionsku titulu u klupskoj istoriji.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Odbojkaši Vojvodine osvojili su večeras titulu prvaka Srbije, pošto su u četvrtoj utakmici finala plej-ofa Superlige savladali domaći Novi Pazar sa 3:1 u setovima (17:25, 34:32, 25:18, 32:30).

"Druga sezona u Vojvodini i druga titula. Čestitam mojim momcima i ekipi Novog Pazara koja je igrala fantastično. Pokazali smo da smo dve najbolje ekipe u Srbiji. Duži 'roster' doneo nam je tas na vagi u drugoj i večerašnjoj utakmici", rekao je trener Vojvodine Nedžad Osmankač.

Vojvodinu je do trijumfa za konačnih 3:1 u seriji predvodio David Mehić sa 19 poena, a pratili su ga Miran Kujundžić sa 15, te Radiša Stevanović i Miloš Vemić sa po osam poena.

"Neverovatna atmosfera, u pozitivnom smislu. Bilo je pravo uživanje igrati. Nije ličilo na našu ligu, gde su hale poluprazne. Krvavo smo radili cele sezone i bili najbolji kad je najpotrebnije, iako smo do večeras svaki put gubili u Pazaru", naveo je primač Novosađana Vemić.

Najefikasniji akter meča bio je Novopazarac Irfan Hamzagić sa 24 poena.

"Čestitam mojoj ekipi na dobrom meču i dobroj sezoni. Izgurali smo je s prvom šestorkom, koja je bila i sjajna i bajna, a nekada i malo slabija. Vojvodina je pokazala da nije slučajno toliko puta bila šampion. U trećem i četvrtom setu je bilo očigledno da smo emotivno i fizički ispražnjeni, bez goriva", ocenio je trener Pazara Hamza Zatrić.

Po 17 poena u poraženom timu upisali su Marko Vukašinović i Marko Radosavljević, dok je Aleksa Polomac dodao 11.

"Vruća je glava, pa je jako teško da komenatrišem. Ne znam šta je to malo nedostajalo večeras, verovatno je to bio servis. Nije služio nikoga od nas i Vojvodini je to bilo dovoljno. Utakmica i cela serija za pamćenje. Nažalost, neće biti puno sna večeras", konstatovao je primač poraženog tima Marko Vukašinović.

Pred rekordnih 1.800 gledalaca, utakmica u dvorani Pendik trajala je dva sata i 15 minuta.

"U Pazaru su večeras pobedili sport i odbojka. Pobedila je i publika, koja je na divan način navijali za svoj tim, a pobedu rivala ispratila aplauzom. Atmosfera je bila fantastična. Ovo je najbolji način da se predstavimo, kao veliki sportski centar u Srbiji", zaključio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je večeras odbojkašima Vojvodine odbranu titule prvaka Srbije, nakon što su pobedili Novi Pazar.

"Vojvodina nas je ponovo učinila ponosnima i još jednom su uneli radost u srca navijača svojom pobedom u Novom Pazaru. Vojvodini je ovo 15. titula nacionalnog šampiona i samo neka nastave da pune vitrine kluba peharima i medaljama, jer sjaj njihovih odličja šalje jasnu poruku najmladjima da krenu putem sporta i da potraže motivaciju inspirisani uspesima vrsnih sportista, kao što su to odbojkaši 'Voše'", naveo je Vučević.

On je dodao da su odbojkaši Vojvodine "snažno i hrabro krenuli u ovaj izazov i savladali ga kao pobednici".

“Hvala za novu šampionsku titulu koju donosite u Novi Sad”, poručio je Vučević.

Ne propustite