Bogdan preplavio koš Južnog Sudana, nek se spreme "Kenguri"!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 03.08.2024.
22:52
Izvor: Sportske.net

Agresivni Južni Sudan nije mogao mnogo protiv raspoloženih Jokića i Bogdana.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Povezane vesti

Pobeda reprezentacije Srbije u poslednjem meču grupne faze Olimpijskih igara, savladana je izuzetno agresivna reprezentacija Južnog Sudana rezultatom 96:85. 

Ovom pobedom tim Svetislava Pešića plasirao se kao najbolja drugoplasirana selekcija u četvrtfinale, a tamo će ih sačekati reprezentacija Australije. 

Reprezentacija Južnog Sudana je dobro počela meč, ali smo imali raspoložene Jokića, Petruševa i Bogdana Bogdanovića koji je trojko odveo naš tim do 10:6. 

Dobro su probijali našu prvu liniju košarkaši Južnog Sudana, posebno Karlik Džons, a posle trojke Bul Kuola bilo je 14:13. 

Kada je Nuni Omot pogodio prešli su u vođstvo naši protivnici, a moramo priznati i da je ekipa Južnog Sudana sjajno igrala odbranu na našim najboljim igračima. 

Dobrić je izjednačio trojkom na 18:18, a naš tim je konačno zaigrao i dobru odbranu. Ipak, sudijski kriterijum je bio takav da je bilo dosta situacija na granici faula koji na kraju nisu dosuđeni u našu korist, pa smo imali problema sa agresivnom odbranom protivnika. 

Micić je bio taj koji je vratio prednost našoj selekciji u poslednjim sekundama prve deonice. 

Južni Sudan je imao sjajan šut za tri poena, ali nismo im ostali dužni, posle kontre Bogdanović pogađa trojku za 29:25. Fenomenalna odbrana našeg tima, Bogdan je u napadu radio sjajne stvari i posle njegove asistencije trojku pogađa Jović za 34:25. Deng je bio taj koji je prekinuo seriju našeg tima, ali je Bogdanović bio izuzetno raspoložen u napadu. 

Ipak, olako su naši shvatili ovu prednost, Karlik Džons i Deng prave seriju 5:0 posle čega je Pešić morao da traži tajm-aut. Nismo mogli tako lako da napravimo razliku protiv Južnog Sudana pre svega zbog odličnog Karlika Džonsa koji je lako probijao u prvom koraku Aleksu Avramovića, a posle poena Denga bilo je 39:39. 

Jokić je odveo Srbiju na 43:39 sa 4 uzastopna poena, ali kada god je trebalo da se odvojimo, Južni Sudan je pogađao trojku. MVP NBA lige je preuzeo stvar u svoje ruke krajem poluvremena, a onda trojka Bogdana iz ćoška za 47:42!

Bogdan Bogdanović je blistao i na startu drugog poluvremena i odveo nas na 54:47, ali su trojkama košarkaši Južnog Sudana ponovo prišli na samo -3. 

Neverovatni Bogdan je pogodio dve uzastopne trojke za kratko vreme za 65:58, ali ni tada nismo prelomili jer su naši rivali napravili seriju od 5:0. 

I onda buđenje Alekse Avramovića, krade loptu i polaže na drugoj strani, a posle nove kontre Jović zakucava za 72:63! Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se odlepimo, Karlik Džons uspeva da pogodi u poslednjoj stotinki napada za 72:67.

Neverovatna serija Južnog Sudana od 8:0, prišli su na -1, ali još jednom odlična reakcija našeg tima. Bogdan je nastavio da sipa trojke, a posle ulaska Jokića i Petruševa usledila je trojka Micića, pa polaganje Petruševa za 83:74 na 5:45 do kraja!

Nastavili smo da meljemo do kraja, Južni Sudan je pokušao i provokacijama i postigao kontra efekat, Jokić je blistao, pa smo otišli na 87:74!

I konačno smo prelomili meč, naš protivnik nije imao više snage da spusti razliku...

Bogdan Bogdanović je imao 30 poena, imao je i 8 asistencija. Pratio ga je Nikola Jokić sa 22 poena i 13 skokova, dodao je 4 asistencije, a Micić je imao 13 poena, 7 skokova i 7 asistencija. 

Karlik Džons je imao 17 poena, Omot 14, koliko i Šajok. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke