Damir Mikec - možemo li da se nadamo medalji?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 19.07.2021.
15:05
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac nada se da će dokazati svoj kvalitet na OI.

serbianshooting.rs
serbianshooting.rs

Povezane vesti

Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec rekao je danas da se nada da će na Olimpijskim igrama u Tokiju dati rezultata sve ono što je urađeno u prethodnih pet godina.

Mikec je jedan od najiskusnijih srpskih sportista u olimpijskom timu za Tokio, a jedini je član streljačke reprezentacije koji iza sebe ima tri učešća na najvećoj svetskoj smotri sportista.

"Mnogo sam zreliji, pametniji, iskusniji nego 2008. godine u Pekingu, ali i pored toga i mene, kao ostale sportiste, očekuje jedno potpuno novo iskustvo. Biće ovo specifične igre, zbog svih pravila koja je neophodno poštovati zbog pandemije korona virusa. Ipak, nećemo dati da nas to omete", rekao je Mikec, prenosi Streljački savez Srbije.

Mikec je istakao da se, pre svega nada, da će svi srpski sportisti biti zdravi.

"Suština Olimpijskih igara je Olimpijsko selo. Sjajno je imati osećaj da si i ti jedan od odabranih da budeš među najboljim svetskim sportistima na najvećem sportskom dogadjaju. Nadam se da mere zaštite od korona virusa neće mnogo pokvariti olimpijski duh, ali moramo svi da budemo oprezni", rekao je Mikec.

Po njegovim rečima, u Tokio ide "iskusna i mnogobrojna srpska streljačka ekipa".

"Svi su u potpunosti zaslužili učešće na Igrama velikim radom i trudom. Idemo u veliku bitku da damo sve od sebe i uz nadu da će sve ono što smo radili prethodnih pet godina dati dobar rezultat", naveo je on.
 
Damir Mikec startuje već prvog dana Igara, u takmičenju vazdušnim pištoljem, a kasnije ga očekuje miks sa Zoranom Arunović.

"U takmičenju vazdušnim pištoljem će nas biti dosta manje nego obično, jer nikad nije bilo teže kvalifikovati se za OI u mojoj disciplini. Startovaće 36 strelaca... Sama činjenica je da su svega desetorica strelaca iz Evrope izborili kvotu vazdušnim pištoljem, mnogo govori o kvalifikacionom procesu", rekao je Mikec.

I pored manje strelaca na vatrenoj liniji, Mikac je istakao da će u Tokiju biti mnogo kvalitetnih strelaca.

"Naš sport je takav da se mi ne borimo direktno protiv rivala, već svako treba se fokusira na sebe", istakao je Mikec.

On je naveo da je u pripremnom periodu "praktično na svakom treningu" postizao rezultate koji su vredni olimpijskog finala i visokog plasmana.

"Sve što sam radio u pripremama, treba 'preneti' na takmičenje, fokusirati se samo na gađanje, sve ostale stvari izbaciti iz glave. Ako u tome uspem i odradim taj zadatak kako treba i kako mogu, biću zadovoljan, bez obzira na plasman i rezultat", rekao je Mikec.

Od dosadašnja tri učešća na Olimpijskim igrama, Mikec je najbolji rezultat ostvario u Pekingu 2008. kada je zauzeo sedmo mesto.

"Izgleda da mi istočna hemisfera bolje 'leži' od zapadne. Nadam se da ću u Tokiju uspeti da nadmašim rezultat iz Pekinga", zaključio je Mikec.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke