Đurić posle vraćenog srebra: "Dupla pobeda, Bog nam je dao snagu"

Autor: Filip Rodic
utorak 03.09.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Pravda je zadovoljena.

Paraolimpijski komitet Srbije
Paraolimpijski komitet Srbije

Povezane vesti

Nebojša Đurić je na Paraolimpijskim igrama u Parizu osvojio srebrnu medalju u disciplini bacanje kugle. Odličje mu je dan nakon finala oduzeto zbog navodno neadekvatne opreme. Međutim, danas mu je srebro priznato.

"Danas je da kažem ostvarena dupla pobeda. Pobedili smo ih na terenu, ali i argumentima. Imamo razloga da slavimo duplu pobedu danas", naveo je Đurić za RTS.

Đuriću je u petak srebro doneo hitac iz druge serije, kada je kuglu bacio 11 metara i 98 centimetara, ali mu je odličje dan nakon finala oduzeto zbog navodno neadekvatne opreme.

Odlukom sudijskog žirija, srpskom takmičaru su, posle žalbe na rekvizit koji je koristio, poništeni svi rezultati u Parizu. Predstavnici Paraolimpijskog komiteta Srbije su potom uložili žalbu, koja je na kraju usvojena, pa je Đuriću medalja vraćena.

"Čekamo od organizacije da nam potvrde kada će biti dodela medalja. Sve što je do nas mi smo uradili, čekamo njihovu potvrdu još uvek", istakao je Nebojša Đurić.

Đurić je u ponedeljak posle konsultacija sa lekarom srpskog tima odlučio da se povuče sa takmičenja u bacanju diska u kategoriji F56.

"Žalili su se na moju bacačku stolicu koja je na svim velikim takmičenjima prolazila bez primedbi. Usledila je naša borba celu noć. Ogromna zahvalnost našem timu, našim ljudima koji su vodili borbe, verujte celu noć su spremali argumente i pripremali odbranu. Jovana Zrncević je najvažnija karika u ovom procesu, to je devojka koja je bila pravi lider tima", rekao je Đurić.

Srpski paraatletičar je naveo da je i fizički i psihički bio rastrojen zbog dešavanja.

"Jedino što je u tom trenutku bilo moguće bila je molitva Bogu i molitva da Bog da snage ljudima i Paraolimpijskom komitetu da daju sve od sebe da isteraju sve do kraja ovu veliku nepravdu i krađu", istakao je srpski paraolimpijac.

Srbija je na Paraolimpijskim igrama u Parizu do sada osvojila tri medalje. Parastonoteniserke Nada Matić i Borislava Perić su osvojile srebrnu medalju u dublu, dok je Mitar Palikuća osvojio bronzu u klasi MS5 u singl konkurenciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke