Kraj OI se bliži, možemo li do 10 medalja?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 02.08.2021.
11:39
Izvor: Sportske.net

Nisu još svi izašli na svoja borilišta.

OKSrbije/Twitter
OKSrbije/Twitter

Povezane vesti

Srbija je do sada na Olimpijskim igrama osvojila 5 medalja, jednu zlatnu (Milica Mandić), jednu srebrnu (Damir Mikec) i tri bronzane (Tijana Bogdanović, basket 3x3 i Milenko Sebić). 

Možemo li preko 10 medalja?

Neka nam to bude cilj, imamo još naših aduta koji mogu do najsjajnijeg odličja. 

Krenimo redom, u atletici očekujemo medalju od Ivane Španović koja je imala najbolji skok u kvalifikacijama, ostali su pored nje i Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), kao i Marija Vučenović (bacanje koplja). 

Kanuisti koji su skoro stigli u Tokio su počeli svoja nadmetanja, Bojan Zdjelar je već u polufinalu i to direktno, dok je Milica Novaković stigla do polufinala u kategoriji K1 200 metara. Milicu očekuje i takmičenja u K1 500 metara, dok će Zdjelar još biti u konkurenciji K1 200 metara zajedno sa Strahinjom Stefanovićem. 

Jovana Preković je naš veliki adut u karateu u disciplini do 61 kg, dok u rvanju imamo takođe ogromna očekivanja od Matea Nemeša i Zuraba Datunašvilija u grčko-rimskom stilu, kao i u Stevana Mićića u slobodnom stilu. 

Naravno, to nije sve, imamo svoje adute u ekipnim sportovima, ženskoj odbojci i košarci, kao i u muškom vaterpolu. Sve ćemo gledati u četvrtfinalu. 

Koliko vi medalja očekujete?

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak