Peruničić ugostio predstavnike IPC

Autor: Beta Beta
petak 19.09.2014.
00:50
Izvor: Beta

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić razgovarao je danas s predstavnicima Međunarodnog paraolimpijskog komiteta.

BETAPHOTO/VLADA SRBIJE
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE

Povezane vesti

Razgovaralo se o mogućnostima da Beograd 2015. godine bude domaćin Skupštine Međunarodnog paraolimpijskog komiteta.

"Siguran sam da bi Paraolimpijski komitet Srbije organizovao ovaj dogadjaj na najvišem nivou i pokazao se kao uspešan domaćin. Danas smo našim gostima iz Nemačke pokazali da Vlada Srbije preko Ministarstva omladine i sporta brine i podržava Paraolimpijski komitet Srbije i sportiste paraolimpijce"
, rekao je Peruničić.

Peruničić je rekao da Ministarstvo i Paraolimpijski komitet Srbije (POKS) imaju odličnu dugogodišnju saradnju i dodao da podrška, u okvirima mogćnosti države, neće izostati ukoliko srpskom komitetu bude dodeljena organizacija ovog dogadjaja.

"Sportisti s invaliditetom u pogledu podrške koju dobijaju u potpunosti su jednaki s drugim sportistima, a brojni sjajni rezultati koje postižu služe na ponos celoj zemlji", rekao je Peruničić.

Skupština Medjunarodnog paraolimpijskog komiteta, za čije organizovanje se POKS kandidovao, finansirala bi se od uplata učesnika i sredstvima iz redovnog godišnjeg programa POKS-a.

Današnjem sastanku u Beogradu prisustvovali su menadžeri za medjunarodne odnose i organizaciju takmičenja Medjunarodnog paraolimpijskog komiteta Stefani Keler i Denis Pavlović, kao i predsednik POKS Zoran Mićanović i generalni sekretar POKS Bojan Jaćimović.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke