Solt Lejk Siti odlučuje o kandidaturi za ZOI

Autor: Beta Beta
sreda 12.02.2020.
22:04
Izvor: Beta

Organizacioni komitet saopštio je danas da bi Solt Lejk Siti mogao da se koncentriše na kandidaturu za Zimske olimpijske igre 2034. godine pre nego na Igre četiri godine ranije, nakon što je Saporo najavio kandidaturu za domaćina takmičenja 2030.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Organizacioni komitet Solt Lejk Sitija pažljivo će analizirati prednosti i mane izmedju kandidatura za 2030. i 2034. godinu, a zatim će o konačnoj odluci obavestiti Olimpijski komitet i Paraolimpijski komitet SAD.

Organizacioni komitet SAD je pre dve godine izabrao Solt Lejk Siti kao sledeći američki grad koji će se kandidovati za domaćina Zimskih olimpijskih igara, ali nije odredio za koju godinu će biti kandidatura. U konkurenciji su bili još Denver i Rino.

Želja japanskog Saporoa da bude domaćin Igara 2030. godine i nagoveštaj predsednika Medjunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha da će odluka o tome biti brzo doneta, doprinela je tome da se ubrza odluka Solt Lejk Sitija.

Nije poznato kada će biti odluka, a Organizacioni komitet naveo je da to mora hitno da se uradi, pošto se čini da MOK želi što pre da izabere gradove domaćine budućih Igara.

Solt Lejk Siti je 2002. godine bio domaćin Zimskih olimpijskih igara.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke