Topić i Sinančević pred put u Pariz: "Prvi cilj - finale!"

Autor: Ivan Cvetković
utorak 30.07.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Srpski atletičari Angelina Topić i Armin Sinančević izjavili su danas da im je prvi i glavni cilj plasman u finale Olimpijskih igara u Parizu.

Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Na konferenciji za novinare na aerodromu "Nikola Tesla" uoči puta u Pariz govorili su Angelina Topić i Armin Sinančević, kao i Angelinin otac i trener Dragutin Topić, koji je šest puta kao takmičar učestvovao na OI, preneo je RTS.

"Osećaj je veličanstven, Olimpijske igre su san svakog sportiste. Ovo su mi sedme Igre, posle šest kao takmičar, sad idem prvi put kao trener. Ponosan sam na Angelinu i jedva čekam Pariz. Ja sam iskustvo iz olimpijskog sela pokušao da prenesem Angelini, ali ona mora to sama da iskusi", rekao je Dragutin Topić.

Angelina Topić će prvi put učestvovati na OI.

"Igre imaju posebnu težinu. Jesam mlada, ali već imam iskustva sa velikih takmičenja. Sve su to devojke sa kojima sam se već takmičila. Prvi cilj je da u petak prođem kvalifikacije. Norma je jaka, 197 centimetara, ali mislim da to mogu da preskočim i da dođem do finala", izjavila je Angelina Topić.

Bacač kugle Armin Sinančević ide na druge OI, pošto je 2021. učestvovao na Igrama u Tokiju.

"Iskustvo iz Tokija znači mi mnogo, tada sam bacao finale u 10 ujutru i osvojio sam sedmo mesto. Što se tiče Pariza, moram da kažem da sam imao nezgodnu povredu ramena. Propustio sam zimu, nisam trenirao i sada treniram dva i po meseca. Nadam se ulasku u finale, to bi bio najveći uspeh za ovu sezonu. Daću sve što mogu da uđem u finale", istakao je Sinančević.

Srbiju će na Igrama u Francuskoj predstavljati šestoro atletičara, a osim Topićeve i Sinančevića normu za Pariz su obezbedili skakačice udalj Ivana Španović i Milica Gardašević, bacačica koplja Adriana Vilagoš i Elzan Bibić koji će se takmičiti u trci na 5.000 metara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke