Мikec na čelu dve evropske rang-liste strelaca

Autor: Beta Beta
petak 01.09.2017.
12:58
Izvor: Beta

Evropska streljačka federacija objavila je nove rang-liste, a srpski strelac Damir Mikec vodi na dve rang liste pištoljem, saopštio je danas Streljački savez Srbije.

rts.rs
rts.rs

Povezane vesti

Mikec je zadržao prvu poziciju na listi za vazdušni, a na čelno mesto se popeo i u rangiranju za malokalibarski pištolj. 

Srpski strelac je vodeći vazdušnim pištoljem već deseti mesec za redom. U julu je bio drugi na listi malokalibarskim pištoljem, a na čelnu poziciju "izbacila" ga je srebrna medalja na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bakuu.

Na šampionatu u Bakuu zlato je osvojio mladi Ukrajinac Pavlo Korostilov, ali taj uspeh mu je doneo "samo" drugo mesto na evropskoj listi, jer prethodnog meseca nije bio rangiran. Njegov zemljak, do ovog meseca vodeći, Oleg Omelčuk sada je treći, dok četvrto mesto pripada sprskom strelcu Dimitriju Grgiću.

Zorana Arunović je zadržala četvrtu poziciju vazdušnim pištoljem, dok je malokalibarskim napredovala sa 14. na sedmu mesto, zahvaljujući petoj poziciji na EP u Bakuu.

Grgić je na šampionatu Starog kontinenta u glavnom gradu Azerbejdžana osvojio četvrto mesto malokalibarskim pištoljem, a do te pozicije je došao i na avgustovskoj listi (u julu je bio peti). Vazdušnim oružjem je sedmi na listi.

Još troje srpskih strelaca se nalaze medju deset najboljih: Milutin Stefanović (četvrti vazdušna puška), Bobana Veličković (osma vazdušni pištolj) i Andrea Arsović (osma vazdušna puška).

Vredan pomena je napredak Milenka Sebića sa 56. na 15. mesto malokalibarskom puškom iz ležećeg stava, kojom je na EP u Bakuu bio šesti. Milica Babić je na šampionatu u Azerbejdžanu osvojila bronzu u trostavu za juniorke, pa je na listi skočila sa 61. na 43. poziciju, navodi se u saopštenju SSS.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke