EP - Srbi nenadmašni i u miksu, novo zlato!

Autor: Beta Beta
subota 11.03.2017.
21:21
Izvor: Beta

Srpski reprezentativci u streljaštvu u mešovitim parovima pištoljem i puškom odbranili su danas zlatne medalje na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru.

serbianshooting.rs
serbianshooting.rs

Povezane vesti

Srpski reprezentativci u streljaštvu u mešovitim parovima pištoljem i puškom odbranili su danas zlatne medalje na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru.

Kako se navodi u saopštenju Streljačkog saveza, srpski strelci su na danas završenom Evropskom prvenstvu oborili rekord Srbije i Jugoslavije po broju osvojenih medalja na jednom prvenstvu vazdušnim oružjem. Srpski reprezentativci osvojili su 10 medalja u zvaničnim i dve zlatne medalje u promotivnim ekipnim takmičenjima. Dosadašnji rekord bio je sedam medalja, sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u Đeru.

Par pištoljem Zorana Arunović i Damir Mikec je u finalu pobedio Rusiju u sastavu Vitalina Bacaraškina i Vladimir Gončarov.

Arunović i Mikec su odlično počeli, poveli sa 3:0, ali Rusija je preokrenula i imala meč loptu (4:3).

Srpski miks je u osmoj seriji bio samo za 0,2 kruga bolji od ruskog i izjednačio na 4:4. U devetoj seriji srpski strelci su "ubili" dve desetke (10.5 i 10.2), iskoristili kiks Gončarova (pogodio sedmicu) za trijumf od 5:4.

"Isto je bilo i prošle godine u Đeru. Meč sa Ukrajinom smo dobili sa 5:4. Ne bi bilo strašno da se sada sve okrenulo, pa da smo izgubili zlato, a na kraju ovakva pobeda je najlepša", rekla je Arunović, koja je danas osvojila tri zlatne medalje, pošto je pre podne pobedila u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji vazdušnim pištoljem.

Mikec je dodao da je bilo veoma stresno izdržati ritam i pobediti, ali da je to draž mikseva.

Srpski mešoviti dubl puškom Andrea Arsović i Milutin Stefanović u meču za zlato takođe je pobedio ruski tim.

"Miks je drugi put u zvaničnom programu Evropskih prvenstava, a mi smo osvojili treću uzastopnu titulu. Ponosni smo što smo odbranili titulu, a dodatni motiv da uspemo bilo je zlato Zorane Arunović i Damira Mikeca", rekao je Stefanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke