Hrvati doživeli težak udarac na SP, selektor najavio odlazak!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.01.2021.
22:29
Izvor: Sportske.net, index.hr

Na pragu su eliminacije.

Beta/Mohamed Abd El Ghany, Pool via AP
Beta/Mohamed Abd El Ghany, Pool via AP

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske u rukometu je decenijama bila ili osvajač ili u najužem krugu kandidata za osvajanje medalja na najvećim takmičenjima, ali aktuelno Svetsko prvenstvo u Egiptru bi za njih moglo da bude razočaravajuće.

Njihov nacionalni tim je danas u meču druge faze takmičenja neočekivano poražen od Argentine sa 23:19 i sada se nalazi na pragu eliminacije, s obzirom da Hrvati više ne zavise samo od svojih rezultata.

U ovoj grupi Danska je vodeća sa maksimalnim učinkom i osam bodova, Argentina je druga sa 6, a Hrvatska treća sa pet bodova. Po dve prvoplasirane selekcije iz četiri grupe izboriće plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, a čak i ako Hrvati dobiju Dansku u sledećem kolu, Argentina će sama odlučivati o svojoj sudbini u utakmici protiv Katara.

Posle ovog bolnog poraza, selektor reprezentacije Hrvatske Lino Červar je najavio odlazak sa svoje funkcije.

''Nakon prvenstva odlazim! Nakon ovakve utakmice nije u redu da selektor ostane. Snosim odgovornost. Ne bežim od toga. Žao mi je što tako odlazim, ali to je definitivna odluka. Daću podrku novom selektoru. Jako mi je žao zbog večerašnje utakmice.

Sve je bilo u pristupu. Argentina je imala više želje, mi nismo gladni pobeda. Život ima uspona i padova, nikoga ne krivim, ali HRS mora naći drugog selektora. Odluku neću promeniti, mislim da je vreme za novog čoveka. Možda se izvučemo protiv Danske, ali govorim za budućnost'', istakao je Červar, a prenosi ''Index''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke