Kapiten Ilić: "Biće teško, ali idemo da završimo započeto!"

Autor: Lazar Nikolić
utorak 25.04.2023.
21:50
Izvor: Sportske.net, Beta

Srbija pred plasmanom na Evropsko prvenstvo.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Nemanja Ilić rekao je danas da selekciju očekuju dve teške utakmice, ali da je cilj da se pobedama potvrdi plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Očekuju nas teške utakmice, ali uvek igramo na pobedu. Neće biti lako jer smo se gotovo već kvalifikovali, ali nemamo pravo da bilo koga potcenjujemo. Idemo da ostvarimo trijumf i da potvrdimo odličan ciklus kvalifikacija i formu", rekao je Ilić, preneo je Rukometni savez Srbije (RSS).

Rukometaši Srbije gostuju u četvrtak selekciji Finske, u utakmici petog kola grupe "2" kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U poslednjem kolu kvalifikacija Srbija tri dana kasnije u Novom Sadu dočekuje Slovačku.

Srbija dva kola pre kraja zauzima drugo mesto sa šest bodova, koliko ima i vodeća Norveška, dok Slovačka i Finska imaju po dva boda.

Plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (od 10. do 28. januara 2024. godine) osiguraće po dve najbolje selekcije iz svih osam grupa, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima. Zbog povrede ligamenata za reprezentaciju neće igrati golman Berlina Dejan Milosavljev, kojem nemački klub nije dozvolio da pauzu iskoristi za oporavak u Srbiji.

Njega će na golu zameniti mladi čuvar mreže Milan Bomaštar, a prvi golman reprezentacije biće Vladimir Cupara.

Ilić je dodao da se posebno raduje meču poslednjeg kola, koji se igra pred domaćom publikom.

"Igrati pred svojom publikom je poseban motiv i meču u Novom Sadu se naizmerno radujemo, ali najpre smo fokusirani na Finsku i taj prvi meč", istakao je Ilić.

Utakmica između Finske i Srbije igra se u četvrtak od 18.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke