Maja Ognjenović o OI, ambicijama i odbrani trona Evropskog prvenstva

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 12.08.2021.
12:07
Izvor: Sportske.net

"Bronza sija zlatnim sjajem".

EPA-EFE/MAST IRHAM
EPA-EFE/MAST IRHAM

Povezane vesti

Odbojkašica reprezentacije Srbije Maja Ognjenović istakala je da nije bilo realno za očekivati zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Naše odbojkašice su u Srbiju donele bronzu pobedivši Italiju u borbi za treće mesto. Kako kaže jedna od najboljih naših igračica Maja Ognjenović i to je ogroman uspeh za njih.

"Mi smo na OI otišli sa velikim ambicijama i mislim da u ovom trenutku nije bilo realno da se očekuje zlato odličje, iako sam ga i sama prva najavljivala. Situacija koja nas je pratila, možda i neke okolnosti sa kojima smo se susretale, učinile su da se ne okitimo najsjajnijim odličjem. Moramo da budemo zadovoljni bronzom, jer svaka olimpijska medalja je nešto posebno i drugačije. Sad je stvarno postala fraza, ali naša bronza sija zlatnim sjajem", rekla je Ognjenović za "Tanjug", a prenosi "RTS".

Izabranice Zorana Terzića od 19. avgusta do 4. septembra očekuje novi izazov, kada će u Beogradu pokušati da odbrane i osvoje treću zlatnu medalju u nizu na Evropskim prevenstvima, a ukupno četvrtu.

"Ja se nadam da možemo. Svakako smo više puta pokazale da smo ekipa za velika dela i kada je malo ko očekivao neki uspeh od nas, mi smo pokazale da možemo da se izdignemo iz mrtvih i napravimo neko iznenđenje", kaže Ognjenović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke