Moskva izgubila organizaciju Evropskog prvenstva!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 25.02.2022.
11:55
Izvor: Sportske.net, Beta

Gube na svim poljima.

OKSrbije/Twitter
OKSrbije/Twitter

Povezane vesti

Predsednik Svetske streljačke federacije (ISSF) Vladimir Lisin najavio je da će se ovogodišnje Evropsko prvenstvo malokalibarskim oružjem i u gađanju glinenih golubova verovatno održati u nekom drugom gradu, a ne u Moskvi kako je to planirano.

Ukrajinska kriza i dešavanja koja je prate se već odražavaju na sportske dogadjaje.

Evropsko prvenstvo malokalibarskim oružjem i u gadjanju glinenih golubova, prvo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Parizu, zakazano je za kraj leta u Moskovskom regionu (15 - 30. avgust), ali po svemu sudeći neće biti održano u Rusiji.

Zvanične odluke još nema, ali je Lisin kasno sinoć najavio da se traži rešenje da Evropsko prvenstvo bude održano u nekom drugom mestu.

"Veoma sam zabrinut zbog trenutne situacije. Svestan sam da svi sportisti neće moći ga dodju na Evropsko prvenstvo. Vrlo mi je žao", rekao je Linis, inače nekadašnji predsednik Streljačkog saveza Rusije.

"Svetska streljačka federacija i Prezidijum Evropske streljačke konfederacije nemaju pravo da sportistima ograniče mogućnosti da osvoje kvote za Olimpijske igre. Siguran sam da ćemo naći rešenje i organizovati prvenstvo u nekom drugom mestu", dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke