Nemanja Petrić se oprostio od reprezentacije

Autor: Sportske Net
petak 21.04.2023.
23:20
Izvor: Sportske.net

Od 2007.godine je član reprezentacije.

Povezane vesti

Srpski odbojkaš Nemanja Petrić objavio je kraj reprezentativne karijere. 

,,San,motivacija,odgovornost,borba,posštovanje, uspeh, ponos, čast… Sve su to reči i emocije, koje me vežu za ovaj meni sveti dres i grb Srbije. Svaka priča ima svoj pocčetak i kraj, pa tako i ova moja reprezentativna. Jedan prelepi period koji počinje od želje da jednog dana izađem na “čuveni” balkon Skupštine, do ostvarenja iste, podizanja Evropskog pehara, kapitenske trake i predvođenja mojih Orlova i braće poslednjih godina", napisao je na svom Instagram nalogu Petrić.

Petrić je počeo karijeru u Budućnosti. Potom je branio boje Lenika, Peruđe, Modene, Halkbanka, Belogorja, Milana, Modene i Sijene. Osvojao je šampionat Italije, kup i superkup te zemlje, kao i duplu krunu u Turskoj, kao i Čelindž kup osvojen sa Belogorjem 2019.

Za reprezentaciju jeigrao od 2007. godine, a bio je i kapiten. Odigrao je 136 utakmica u nacionalnom putu, učestvovao na šest evropskih šampionata, tri svetska i u čak 10 izdanja Svetske lige/Lige nacija. Kao kapiten predvodio je reprezentaciju do osvajanja evropskog zlata 2019. a učestvovao je i u osvajanju evropskih bronzi 2013. i 2017. Takođe i u osvajanju srebrne medalje u Svetskoj ligi 2015.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke