OSS izabrao - Tijana i Srećko najbolji u Srbiji

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.12.2022.
17:33
Izvor: Beta

Bila je ovo još jedna veoma uspešna godina za našu odbojku.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

 Odbojkaški savez Srbije (OSS) proglasio je danas Tijanu Bošković i Srećka Lisinca za najbolje igrače u 2022. godini.

Svečanost je održana u beogradskom hotelu "Kraun Plaza", a izmedju ostalog prisustvovali su predsednik OSS-a Đula Mešter, ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandar Boričić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Bošković je po drugi put zaredom bila proglašena za najkorisniju igračicu Svetskog prvenstva, a na takmičenju u Poljskoj i Holandiji kao kapiten je vodila selekciju do druge uzastopne titule svetskog prvaka.

"Svakako lep novogodišnji poklon posle svih uspeha koje smo ostvarili u 2022. godini. Priznanje puno znači, ali ono što je najvažnije i najlepše i po čemu ću pamtiti 2022. godinu je definitivno ta svetska kruna i drago mi je što sam ovde danas i što možemo svi zajedno da se prisetimo tih nezaboravnih momenata", rekla je Bošković, preneo je OSS.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nagrada za najboljeg odbojkaša pripala je blokeru reprezentacije Srbije i članu Trentina.

"Veliko hvala Savezu na ovoj predivnoj nagradi. Velika je čast biti izabran za najboljeg odbojkaša u 2022. godini i poželeo bih svima srećne novogodišnje i božićne praznike", rekao je Lisinac.

Za najperspektivnije igrače izabrani su Aleksandra Uzelac (Železničar Lajkovac) i odbojkaš Novog Sada Branko Kopitić.

U konkurenciji najboljih ekipa u odbojci na pesku izabrani su Nataša i Nađa Čikuc Deniz, kao i Đorđe Klašnić i Lazar Kolarić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke