Pozitivan primer u Požarevcu - Osuđenici deo turnira Fudbala 3x3

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 29.05.2023.
17:30
Izvor: Sportske.net

Lep primer.

Povezane vesti

Osuđenici Kazneno-popravnog zavoda Požarevac (Zabela) odigrali su po prvi put fudbal 3x3 u okviru turnira koji je održan u ovom gradu.

Kako smo već pisali, minulog vikenda Požarevčani su ugostili karavan Fudbala 3x3, inovativne organizacije koja je pokrenula skraćenu verziju fudbala, a čiji su AdmiralBet i Sportske.net ponosni sponzori.

Požarevac je, posle Sremske Mitrovice, bio druga stanica  za ovaj karavan, a osim fer-pleja i pozitivne atmosfere koja je vladala dogodio se pozitivan i nesvakidašnji primer. Naime, osuđenici Kazneno-popravnog zavoda iz Požarevca imali su svoj tim.

"Ovo je još jedan projekat u kome osuđenici po prvi put učestvuju, ali nije prvi put da za protivničku stranu imaju profesionalne igrače“, rekao je direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević

On je podsetio da je u Zabeli prošle godine igrana utakmica prvenstva u basketu 3x3 čime je ovaj zavod postao prvi aktivni zatvor na svetu koji je organizovao ovakav košarkaški spektakl, uz sve izazove koje on nosi sa sobom.

"Svi basketaši, bez obzira na tim za koji su igrali, znali su da se ispisuje nova stranica u pogledu ljudskih prava i slobode i punim srcem su ušli u nešto novo i jedinstveno“, naglasio je Carević.

On je podsetio da je u okviru projekta resocijalizacije osuđenih lica uz pomoć fudbala u maju prošle godine odigrana po prvi put utakmica između osuđenika i veterana „Crvene zvezde“, a posle toga je usledio i meč osuđenika Kazneno- popravnog zavoda Beograd (Padinska skela) i veterana najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba.

"Na svim ovim utakmicama je viđena sportska atmosfera, a fer plej je bio pokretač svakog meča što je nešto što treba da bude prisutno na svakoj sportskoj priredbi“, zaključio je Carević.

Naredni turnir u okviru ove organizacije na programu je 1. i 2. jula u Kladovu, a možete ih pratiti putem sajtova 3x3 Srbija i 3x3 Fudbal.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke