Ruski olimpijci suspendovani!

Autor: Stefan Matić
sreda 07.04.2021.
22:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Ipak će zadržati osvojene medalje.

Povezane vesti

Bivši olimpijski šampioni, ruski atletičari Andrej Silnov i Natalija Antjuh suspendovani su na četiri godine zbog dopinga, saopštio je danas Sud za sportsku arbitražu (CAS).

Oni su prošle godine optuženi za upotrebu ili pokušaj upotrebe zabranjenih supstanci ili metoda, a optužbe su proizašle iz istrage Svetske antidoping agencije (WADA) protiv Rusije 2016. godine.

Silnov je osvojio zlatnu medalju u skoku u vis 2008. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu, a Antjuh na Igrama u Londonu 2012. godine u disciplini 400 metara sa preponama.

Ona je, takođe, osvojila i bronzanu medalju na 400 metara i srebro u štafeti 4x400 metara 2004. godine.

I Silnov i Antjuh će zadržati osvojena odličja.

Oni se nisu takmičili od 2016. godine, a Silnov je do 2019. godine bio potpredsednik Atletskog saveza Rusije kada je podneo ostavku zbog istrage.

Elena Soboleva, koja je 2006. godine osvojila srebrnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu u trci na 1.500 metara, suspendovana je na osam godina, a bacačica kladiva Oksana Kondrateva, koja je diskvalifikovana sa petog mesta na Svetskom prvenstvu 2013. godine, kažnjena je zabranom od četiri godine.

CAS je, takodje, smanjio kazne za četvoro ruskih atletičara, medju kojima je i skakač u vis Ivan Uhov, kojem je oduzeta zlatna medalja sa Olimpijskih igara 2012. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.