Ser Hamilton potpisao, Mercedes već spremio bombastičnu zamenu?!

Autor: Stefan Matić
utorak 09.02.2021.
10:35
Izvor: Sportske.net

Sedmostruki šampion potpisao na godinu dana.

Beta/Ozan Kose/Pool via AP
Beta/Ozan Kose/Pool via AP

Povezane vesti

Jedni od najdužih pregovora su završeni.

Mercedes je sklopio dogovor sa Luisom Hamiltonom, sedmostruki šampion sveta predstavljaće Mercedes i tokom sezone 2021 koja počinje krajem marta VN Bahreina. 

Dve strane su napravile kompromis, Hamilton je od traženih 40 miliona funti godišnje dobio "tek" trideset miliona. Duža saradnja je izostala, prošli ugovor je glasio na tri godina - sada je potpisao tek na jednu godinu što otvara prostora za spekulacije u budućnosti Britanca. Tu je i opcija "penzije", Hamilton ima 36 godine. Trenutno je izjednačen sa Šumaherom po broju titula (7), ukoliko osvoji i narednu jasno da bi se povukao sa neupitnog vrha. 

A to bi značila nova postava Mercedesa za 2022. godinu. 

Botasu je takođe ostalo još godinu dana saradnje, Finac je razočarao tokom prošle sezone. Čak i kada Hamiltona nije bilo na stazi Valteri se mučio. Sva je prilika da će upravo Džord Rasel, vozač Vilijamsa i momak koji je "menjao" Hamiltona tokom borbe Luisa sa koronom biti u bolidu Mercedesa 2022. godine. Naravno, Rasel maltene nije ni osvojio poene sa svojim Vilijamsom, 22-godišnji vozač bi uz sebe morao imati nekog dokazanijeg vozača. 

To bi mogao biti Maks Verštapen! Holanđanin je tek godinu dana stariji od Rasela, ali vozač Red Bula već ima iskustvo pobeda u Formuli 1. "Red Bul" će definitivno imati problema, tim koji je svoje titule osvajao sa Fetelom je najavio i mogući odlazak i F1 zbog raskida saradnje sa Hondom. 

Verštapen je definitivno broj jedan konkurent u narednoj sezoni Mercedesu i Hamiltonu, ostaje da se vidi da li će Maks biti 2022. godine u "srebrnoj streli". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke