SP - Futsaleri impresionirali protiv moćnog Irana, 20 sekundi i Samimi ih koštali senzacije

Autor: Nemanja Janošev
utorak 14.09.2021.
18:47
Izvor: Sportske.net

Otvoreno je Svetsko prvenstvo za našu reprezentaciju.

@FSS
@FSS

Povezane vesti

Futsaleri reprezentacije Srbije doživeli su poraz u prvom meču grupne faze Svetskog prvenstva u Litvaniji od selekcije Irana (3:2).

Naša selekcija imaće težak zadatak u nastavku da izbori plasman u narednu fazu s obzirom na to da ih očekuju susreti sa Argentinom i Sjedinjenim Američkim Državama. Verovalo se u iznenađenje protiv treće najbolje selekcije sveta sa prošlog Mundijala i lako je moglo da se dogodi isto, ali 20 sekundi nepažnje koštalo je izabranike Dejana Majesa.

Posle prve ozbiljnije prilike na susretu za Iran koju je zaustavio Aksentijević, favorizovana selekcija je povela posle nešto više od tri minuta aktivne igre. Kasnio je blok, Hamid Ahmadi je uputio snažan udarac po sredini gola, a Aksentijević je kasnio sa reakcijom i bilo je 0:1. Već u narednom napadu – 2:0. Izveden je korner, a Farad Fakim je kaznio statičnost naše odbrane.

Srbija je morala da igra bliže svojim rivalima, agresivnije, što su oni i uradili, a u svemu im je pomogao crveni karton strelca prvog pogotka Ahmadija u 10. minutu. Tada su "orlovi“ imali dva minuta igrača više na parketu, pritiskali sve vreme, ali Kocić, Lazarević i Rajčević nisu uspevali da matiraju raspoloženog Alirezu Samimija. Nekoliko izvrsnih intervencija imao je iranski golman, ali nije mogao to da ponovi u 18. minutu kada je Stojković iz neposredne blizine uneo neizvesnost pred drugo poluvreme.

Nastavili su srpski futsaleri da pritiskaju, nizale su se šanse, ali svoje su imali i odlični Iranci, no utisak je da ih je Srbija imala znatno više što govori i broj kornera koji je bio u korist našeg tima. Samimi je branio fenomenalno. Petrov je imao briljantnu situaciju da donese Srbiji izjednačenje, ali Samimi je bio svemoguć.

@FSS

Odličnu šansu propustio je i najbolji igrač naše selekcije Jovan Lazarević i za nekoliko centimetara bio je neprecizniji. Zaista, Srbija je igrala fenomenalno na ovom susretu, ali Samimi je omađio svoj gol i lopta jednostavno nije htela u mrežu... Iranci su pokazali da su jedna iskusna reprezentacija. Vešto su se branili i onda kaznili sve promašaje na tri i po minuta pre kraja završili sve nade Srbije posle pogotka Ismailpura. Igrali smo tada bez golmana, sa igračem više u polju i Dragan Tomić je umanjio prednost na 3:2. Iranci su pobedili na iskustvo i nesnađenost našeg tima na početku.

U narednu fazu turnira prolaze dve prvoplasirane selekcije grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane. Verujemo da naš tim može da se nađe u nastavku takmičenja i šanse bi bile znatno veće da je lopta htela u gol, te da nije bilo pada koncentracije na početku duela, pitanje je da li bi favorizovani Iran tako lako dospeo do dva gola prednosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke