"Srbija na korak od reprezentacija u samom svetskom vrhu"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 03.02.2023.
12:45
Izvor: Sportske.net

Čini se da je istina, ali imamo još dosta da radimo...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Predsednica Rukometnog saveza Srbije (RSS) Milena Delić rekla je danas da su rukometaši išli na pobedu u svakoj utakmici na nedavnom Svetskom prvenstvu, kao i da je reprezentacija blizu da dostigne najjače timove.

"Najvažnije mi je da među momcima vlada timski duh, da su na svakoj utakmici igrali na pobedu. Kada su gubili nisu se predavali i to je nešto što nije bila slika našeg tima u prethodnom periodu. Ranije su porazi bili sa velikom razlikom baš zbog toga dok danas kada imamo padove u igri mi umemo da se vratimo iz minusa. Mislim da smo na korak da dostignemo reprezentacije koje su u samom vrhu", rekla je Delić, preneo je RSS.

Rukometaši Srbije su na nedavnom Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj zauzeli 11. mesto, sa četiri pobede i dva poraza.

Delić je dodala da igrači sa zadovoljstvom igraju za reprezentaciju, što predstavlja dodatni motiv svima u Savezu.

"Kao Savez, omogućili smo sve što je potrebno, da nemaju nikakve zamerke na odnos prema njima i sada je vidljivo i zajedništvo koje vlada, dok podršku osećaju svi", rekla je ona.

Zlato je na Svetskom prvenstvu po treći put zaredom osvojila selekcija Danske, koja je u finalu bila bolja od Francuske (34:29).

Delić je istakla da rukomet sve više dobija na snazi i brzini, ali da ne vidi veću "lepotu" u igri.

"Sve drugo se svodi na trčanje i kontre. Mi ćemo morati da se razvijamo u tom pravcu, ali mislim da te zamerke što igramo 'spor' rukomet nisu u potpunosti na mestu. Pokazali smo da možemo da igramo brzo, ali i da ponekad taktički usporimo protivnika", dodala je ona.

Predsednica RSS-a rekla je da se bez rezultata u mlađim kategorijama ne mogu očekivati uspesi prvog tima. 

 "Sve reprezentacije koje osvajaju medalje su to gradile od kadetskog uzrasta i mi se tim modelom vodimo sada. Svakako, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez velike pomoći države", rekla je Delić.

Delić je dodala da je selektor Toni Đerona unapredio igru reprezentacije, kao i da je zaslužio podršku.

"Za svaki veći rezultat potrebno je vreme i čestim smenama se do njega ne može doći. Tako smo verovali i u Đorđa Teodorovića (selektor juniora), isti pristup imamo i prema Urošu Bregaru (selektor rukometašica)", istakla je ona.

Delić je rekla da je važno da ženska rukometna reprezentacija dobije "naslednice", nakon što se povuku Kristina Liščević, Jovana Stojiljković i Jelena Lavko.

"Klubovima nije lako, ali mi smo tu da podržimo rad struke i da na čelu sa Bregarom i kroz što češća okupljanja rastemo postepeno", zaključila je Delić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke