Vukojevićeva šesta, Arsovićeva sedma u takmičenju vazdušnom puškom na SK

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 28.02.2022.
19:10
Izvor: Sportske.net

Reprezentativke Srbije u streljaštvu Teodora Vukojević i Andrea Arsović zauzele su danas šesto i sedmo mestu u takmičenju vazdušnom puškom na Svetskom kupu u Kairu.

Streljacki savez Srbije
Streljacki savez Srbije

Povezane vesti

U konkurenciji više od 100 takmičarki, Vukojevićeva je zauzela šesto, a Arsovićeva, pobednica Gran pri turnira u Rušama i Osijeku, sedmo mesto. Srbija je jedina zemlja koja je u ovoj disciplini imala dve takmičarke medju osam najboljih.

Sem takmičenja vazdušnom puškom za žene, danas su održane kvalifikacije vazdušnim pištoljem u muškoj kategoriji. Naš najbolji strelac Damir Mikec je zauzeo 15. poziciju u konkurenciji 92 takmičara. Od osmog mesta i plasmana u polufinala delila su ga četiri kruga.

Treća predstavnica Srbije Sanja Vukašinović je postigla 53. rezultat, ali zauzela je 47.mesto, kada se računaju samo takmičarke u konkurenciji za medalje.

Zlato u takmičenju vazdušnom puškom osvojila je Francuskinja Ošen Miler, koja je u finalnoj grupi bila prva, a u meču za zlato pobedila Ruskinju Anastasiju Galašinu.

U utorak će nas predstavljati petoro strelaca. Zorana Arunović će gadjati vazdušnim pištoljem, a tandeme Andrea Arsović-Lazar Kovačević i Teodora Vukojević-Milutin Stefanović očekuju kvalifikacije miks parova vazdušnom puškom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke