"Žetva" medalja u Kairu, Arunović i Mikec zlatni, Vukojević i Stefanović bronzani!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 02.03.2022.
14:30
Izvor: Sportske.net

Mešoviti par vazdušnom puškom Teodora Vukojević i Milutin Stefanović osvojili su bronzu.

OKS/Twitter
OKS/Twitter

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su danas zlatnu medalju u miksu vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Kairu.

U meču za zlato Arunovićeva i Mikec su odmerili snage sa Turskom 2 (Jasemin Bejza Jilmaz/Ismail Keleš). Srbja je posle pet serija  povela sa 8:2, Turska je uspela da smanji zaostatak na 7:2, ali je srpski tim posle toga nanizao precizne hice i pobedio sa 17:9.

Mešoviti par vazdušnom puškom Teodora Vukojević i Milutin Stefanović osvojili su bronzu.

U četvrtak će se takmičiti trojica srpskih strelaca - Milenka Sebića, Milutina Stefanovića i Lazara Kovačevića očekuju kvalifikacije u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava.

Šef stručnog štaba Streljačkog saveza Srbije Dragan Donević prezadovoljan učinkom miks timova.

"Posle nekoliko visokih plasmana i polufinala, ali bez medalja u pojedinačnim disciplinama vazdušnim oružjem, stigla su i odličja. Prezadovoljan sam našim timom. Svi naši strelci, bez izuzetka, su odlično gađali, borbeno od početka do kraja. Teodora Vukojević i Milutin Stefanović su nas obradovali u prvoj disciplini današnjeg programa, a potom su Zorana Arunović i Damir Mikec na sjajan način stavili tačku na uspešan dan za srpsko streljaštvo. Čestitam im na velikim uspesima", naveo je Donević, preneo je Streljački savez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke