Zorana ''upucala'' zlato na Svetskom kupu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.04.2022.
20:31
Izvor: Beta

Novi veliki uspeh srpske reprezentativke.

@OKSrbije/Twitter
@OKSrbije/Twitter

Povezane vesti

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je danas zlatnu medalju vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru.

Arunović je u kvalifikacijama zauzela sedmo mesto sa 574 kruga, a u finalu je od početka bila na čelnoj poziciji.

Posle deset od ukupno 25 hitaca imala je 1,3 kruga prednosti ispred drugoplasirane Francuskinje Kamil Jedrzejevski. U narednih pet serija Francuskinja je bila preciznija i smanjila zaostatak na dva deseta dela kruga, a trećeplasirana Grkinja Ana Korakaki bila je više od dva kruga iza Arunović i Jedrzejevski.

Posle 20 hitaca, kada u igri ostaju četiri najbolje takmičarke, srpska reprezentativka je i dalje bila na čelu, Grkinja se popela na drugo mesto, a Francuskinja je pala na treće.

Poslednjih pet dijabola nije donelo promene u plasmanu. Jedrzejevski je osvojila bronzu, a u meč za zlato ušle su evropska vicešampionka Zorana Arunović i svetska prvakinja Ana Korakaki.

U meču za zlato posle svakog hica takmičarka sa boljim rezultatom dobija dva poena, a pobedjuje ona koja prva skupi 16 poena.

Do 6:6 rivalke su vodile izjednačenu borbu, ali je nakon toga Arunović preuzela kontrolu i na kraju slavila sa 16:8.

Zorana Arunović je ovom medaljom nastavila sjajan niz u 2022, koji je počela zlatom u miksu sa Damirom Mikecom na Svetskom kupu u Kairu, a nastavila sa tri medalje na Evropskom prvenstvu (ekipno zlato, pojedinačno srebro i bronza u miksu).



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke