Zvezdin istorijski niz, preko Partizana do novog trofeja!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.03.2020.
10:25
Izvor: Sportske.net, Ragbi 13 federacija Srbije

I nova sezona počela je u znaku ekipe Crvene zvezde.

Ragbi 13 Federacija Srbije
Ragbi 13 Federacija Srbije

Povezane vesti

Pobednički niz ragbista Crvene zvezde se nastavlja i na početku nove takmičarske sezone u srpskom ragbiju 13.

U finalu Superkupa Srbije, posle velike borbe crveno-beli su na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari savladali Partizan 1953 – 32:28 (18:8).

Preko dve sezone Zvezda nije poražena u domaćim okvirima, a taj istorijski niz nastavljen je i u borbi za prvi trofej u 2020. godini. Očekivano, pojačani večiti rival je pružio do sada najveći izazov u tom periodu aktuelnom prvaku Srbije i Balkana, ali trofej Superkupa i treću godinu zaredom ne menja vlasnika.

Kako su i najavili crno-beli su odigrali maksimalno motivisano i požrtvovano, nedozvolivši Zvezdi da se lako odlepi kao u većini prethodnih međusobnih duela. Tako se ušlo u neizvesnu završnicu u kojoj je na kraju presudila bolja preciznost iz pretvaranja Zvezdaša.

U predigri Superkupa Srbije, takođe na SC Inge, Radnički Novi Beograd je u 1. kolu kvalifikacija za Super Ligu Srbije ubedljivo savladao Morava Geparde iz Leskovca 62:0.

Za plasman u elitni rang domaćeg šampionata, Radnički će narednog vikenda igrati protiv nekadašnjih Tašmajdan, a sada Dorćol Tigrova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke