Cvetković: "Ostvarili smo cilj, što pre nastaviti sa radom"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.01.2018.
20:50
Izvor: Sportske.net

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da su "Orlovi" ostvarili svoj cilj na Evropskom prvenstvu i da sada što pre treba nastaviti sa kvalitetnim radom.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Muška rukometna reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj na dvanaestom mestu sa skorom 1-5 iz šest odigranih utakmica.

"Orlovi" su u prvoj fazi takmičenja savladali Island i na mala vrata prošli u sledeću rundu, a potom su usledila tri vezana poraza, poslednji od reprezentacije Belorusije.

"Nije lepo završiti ovako, bilo bi mnogo bolje da smo pobedili. Međutim, nismo bili u mogućnosti da pored svih povreda i otkaza da odigramo šest utakmica za deset dana", kazao je selektor Jovica Cvetković.

Strateg reprezentacije Srbije ocenio je da je nacionalni tim ostvario primarni cilj i da za nešto više od plasmana u drugu rundu takmičenja nije bilo prostora.

"Najbitnije od svega je to da smo svesni koliko možemo i koliko snage imamo u datom momentu. Bili smo spremni za prvi deo da uradimo ono što smo planirali, a to je da pobedimo jednog od protivnika. Tu se sve završava", dodao je Cvetković.

On je istakao da su igrači u današnjem porazu od Belorusije pokazali želju ali da nije bilo snage da se ozbiljnije suprostave rivalu.

"Sveukupno smo zadovoljni sa onim što smo postigli. Cilj koji smo postavili ispred sebe smo postigli i idemo dalje. Treba što pre da se počne da se radi. Da što pre radimo sa onim što imamo u ligi i da što pre okupljamo igrače", rekao je selektor.

Jovica Cvetković je skrenuo pažnju na to da su reprezentaciji potrebni desni bekovi i srednji bekovi, a pohvalio je mlade igrače koji su se predstavili u dobrom svetlu tokom Evropskog prvenstva.

"Trebaju nam desni bekovi, tu imamo problem, to se vidi... Srednji bekovi takođe. Nemamo vremena za bilo kakvu pauzu, da čekamo april kada ćemo se okupiti na sedam dana. Zadovoljan sam mladim igračima koji su skrenuli pažnju na sebe. Ovo je veliko iskustvo za njih, sada treba da radimo na tome da još nekoga pronađemo što pre i da što pre počnemo da radimo", zaključio je Cvetković.

Srbija će zahvaljujući plasmanu u drugu rundu Evropskog prvenstva biti povlašćena na žrebu za baraž za Svetsko prvenstvo koje je na programu naredne godine.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Gazivoda
Thursday, 25.01.2018
01:16

Smena ! Ako treba dovesti i strance da nas nauce ... Ne ide vise ovako ! Sve smeniti u svezu i krenuti od nule sa omladincima ...

avatar
MladoKolonac
Wednesday, 24.01.2018
23:46

Ako je cilj bio da se demonstrira kako je izgledao rukomet u doba humanizma i renesanse i vremena kada u Dalmaciji nije imalo ni traga bilo čega hrvatskog, onda stvarno kapa dole.

avatar
Thursday, 25.01.2018
08:44

Tada jos ni hazene nije bilo:-D

avatar
Wednesday, 24.01.2018
22:31

Други круг нам је неки реалан домет и све поразе до данашње утакмице могу да разумем, јер су Хрватска, Шведска, Норвешка и поготово Француска доста боље репрезентације од нас ! Али да се Белорусија онако игра са нама - то је недопустиво ! Корените промене рукомету су потребне ! Ваљда ћемо успети да се пласирамо на светско после шест година и да ће прича изгледати доста озбиљније него овогодишња !

avatar
Wednesday, 24.01.2018
22:40

Danasnjim porazom nam se samo vratilo za onu neocekivanu pobedu nad Islandom, sad smo kvit sa samima sobom:-D

avatar
Markic85
Wednesday, 24.01.2018
22:08

Ne razumem ovog coveka iskreno... kako smo prosli bre, na puku srecu, dobro je zbog baraza, jedino... kakva zelja, videh apatiju i bezvoljnost, cas par mladjim igracima... !!!