Detaljno - Pobeda nad Holandijom nam donosi najbolji plasman od 2012, ali za OI je potrebno još!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 22.01.2023.
15:36
Izvor: Sportske.net

Nismo sigurni ni sa pobedom...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije mora da pobedi Holandiju u poslednjem meču grupne faze na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj. 

Iako neutešni posle poraza od Norveške, naši reprezentativci su uspeli da slave protiv Argentine i sada su ostali u borbi za plasman na treću poziciju u grupi koja će u konačnom plasmanu značiti da završavamo na nekom od 9-12. mesta. 

Šampion sveta će otići direktno na OI, ekipe od drugog do sedmog mesta će igrati kvalifikacije. 

Francuzi, ukoliko budu u prvih 7, oslobodiće još jedno mesto u kvalifikacijama, pa će najverovatnije svi četvrtfinalisti igrati kvalifikacije, a ukoliko Egipat bude u sedam najboljih, omogućiće još jednoj reprezentaciji da se nađe u kvalifikacijama, odnosno reprezentaciji koja završi kao deveta na Svetskom prvenstvu. 

Crta se još može povući, ako jedna od prvoplasiranih sedam reprezentacija na Svetskom prvenstvu osvoji Evropsko prvenstvo 2024. godine, pa će i deseta reprezentacija imati priliku da se takmiči u kvalifikacijama. 

Dakle, izvesno je da deveto mesto donosi plasman, možda čak i deseto.

Od 9-12. mesta nema razigravanja, pa će se gledati broj bodova, a onda gol-razlika. Nekako najbolje stoje Slovenci, ali je rano za kalkulacije...

Uglavnom, jasno je zašto Srbija mora pobediti Holandiju i to ne malom razlikom...

Ne propustite