EP - Komšinice srušile snove o polufinalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 10.12.2018.
22:28
Izvor: Sportske.net

Nema spora da je reprezentacija Srbije imala potencijal za medalju na Evropskom prvenstvu, ali u polufinalu neće igrati pošto je večeras doživela i drugi poraz u drugoj fazi turnira.

Epa/Eddy Lemaistre
Epa/Eddy Lemaistre

Povezane vesti

Porazom od Crne Gore ženska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je šanse da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Komšinice su slavile rezultatom 28:27 (12:15) i tako eliminisale Srbiju iz borbe za plasman u polufinale kontinentalne smotre.

Naše najbolje rukometašice odigrale su jako dobro u prvom poluvremenu. Nako nešto slabijeg otvaranja meča vratile su se u rezultatski egal, a zatim i preuzele vođstvo.

Usledio je veliki peh, povreda Katarine Tomašević koja je na rukama saigračica izneta sa terena u 19. minutu.

Mogla je prednost naših rukometašica da bude i veća nakon 30 minuta, ali je tri gola razlike delovalo kao lep kapital na startu drugog dela utakmice.

U nastavku smo videli mnogo slabiju igru reprezentacije Srbije. Veliki broj grešaka u napadu, posebno slaba igra u periodu oko 40. minuta kada smo imali dva gola više i tri napada sa igračicom više, a posle čega je Crna Gora stigla do izjednačenja umesto naš tim do četiri ili pet golova razlike.

Crna Gora je posle svega iskoristila slabosti našeg tima, sa dva gola razlike ušla u poslednja dva minuta, ali je Srbija imala poslednji napad za izjednačenje u kojem nije uspela ni da uputi udarac ka golu.

Na kraju Crna Gora ostaje u igri za polufinale iako je drugu fazu dočekala bez bodova, a našem državnom timu ostaje da odigra meč sa Francuskom i eventualno pomogne nekoj od selekcija koje su uz domaćina kandidati za polufinale.

Crnu Goru su do druge pobede u Grupi 1 vodile Milena Raičević, Durdina Jauković i Majda Mehmedović sa po šest golova, a u našem državnom timu najefikasnija je bila Katarina Krpež-Šlezak sa 12 golova.


Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zlogi
Tuesday, 11.12.2018
11:26

Previse rano tempirana forma. Bojao sam se ovakvih ishoda. Dobro sta se moze. Puna podrska za devojke.

avatar
prike
Tuesday, 11.12.2018
10:45

Igramo rukomet sedamdesetih proslog veka, kako u zenskoj tako i u muskoj konkurenciji. Bez kontri, bez brzog centra, u napadu bezidejna dodavanja, sa vrlo malo brzih suteva bekova... Nazalost, i treneri su nam negde zaglavljeni u svojim igrackim uspesima iz proslog veka. Za zene je bar jasno, dovesti nekog Danca, Sveda, Norvezanina za selektora i problem ce biti resen. Imamo dobre igracice, sve one igraju u velikim evropskim klubovima. Ono sinoc je bilo nerviranje, kao i zadnjih desetak godina kada je nas rukomet u pitanju.

avatar
Tuesday, 11.12.2018
00:10

Najbolji igrac cg alo ubedljivo jelena lavko sa bezbrpj prodatih lopti.selektor joj je uporno davao podrsku

avatar
Tuesday, 11.12.2018
00:05

Част Крпеж - Шлезак, остале ( посебно Андреу Лекић ) не бих коментарисао ! Кључни тренутак утакмице је био кад имаш солидну предност у резултату и играчицу више и примаш три гола, уместо да се меч тад преломи на нашу страну отишло је све у контра смеру ! Зло !

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.12.2018
23:33

Steta, i bod bi nas jos uvek drzao u igri...