EP (kval) - Srpkinje ubedljive, u Kraljevu pala Švajcarska!

Autor: Beta Beta
sreda 25.09.2019.
21:31
Izvor: Beta

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Kraljevu Švajcarsku sa 35:23 (17:11), u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Epa/Eddy Lemaistre
Epa/Eddy Lemaistre

Povezane vesti

Srbiju je predvodila Gordana Pop Lazić sa sedam golova. Švajcarska je povela sa 2:0, ali je od tada srpski tim preokrenuo i iz minuta u minut uvećavao prednost, prvo na 10:2, zatim na 14:6, dok se u poslednjih deset minuta utakmice ušlo  rezultatom 30:20.

Selektor Srbije Ljubomir Obradović rekao je da se ekipa dobro pripremila za utakmicu. 

"Čestitam Švajcarskoj na finoj i borbenoj predstavi i dobro vodjenoj, disciplinovanoj ekipi. Imali smo meč s njima u Španiji, gde smo u prvom poluvremenu imali problema, tako da smo se dobro pripremili za meč. Znali smo da će igrati sa sedam igračica u polju. Devojke su poštovale taktiku, bile su disciplinovane", rekao je Obradović, preneo je Rukometni savez.

U drugom kolu Srbija će igrati protiv Slovačke, u nedelju od 17 časova u Hlohovecu. 

"Slovačka je vrlo ozbiljan protivnik, bile su izjednačene sa Ruskinjama u jednom momentu. Brza, poletna ekipa. Sada ćemo da se pripremimo u naredna tri dana. Moramo da idemo na pobedu, jer nas čeka dvomeč sa Rusijom", rekao je Obradović i zahvalio Kraljevu na gostoprimstvu i svima koji su došli na utakmicu. 

Reprezentativka Srbije Jovana Stojiljković rekla je da je njena ekipa opravdala ulogu favorita. 

"Vodili smo praktično od početka. Spremili smo se jako dobro, sve zadatke smo poštovali. Čestitam ekipi Švajcarske na borbenoj i dobroj igri. Mi idemo dalje, spremamo se za Slovačku i nadamo se dobroj igri i pobedi", navela je ona. 

Selektor Švajcarske Martin Albertsen rekao je da je Srbija igrala dobru odbranu. 

"Mlad smo tim, što ste i videli. Borili smo se, ali nismo uspeli. Poveli smo 2:0, a od tada je Srbija preuzela kontrolu u igri. Razlog poraza su dobra odbrana Srbije i izvanredni golmani koji su bili na nivou", naveo je on.

Ne propustite