EP - Umesto na utakmici, Srpkinje u karantinu! Hoće li se sutra igrati?

Autor: Beta Beta
petak 04.12.2020.
17:07
Izvor: Beta

Rukometni savez Srbije (RSS) saopštio je danas da su igračice Kristina Graovac i Marija Agbaba pozitivne na korona virus, uoči utakmice sa Holandijom na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA
EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Povezane vesti

Kako se navodi na sajtu Saveza, u četvrtak po dolasku na aerodrom u Bilund izvršeno je PCR testiranje, a sve igračice i članovi stručnog štaba bili su negativni osim Kristine Graovac.

Prema propisima higijenskog koncepta EHF tokom Evropskog prvenstva u Danskoj, inficirana igračica je zajedno sa najbližim kontaktom (Jovana Milojević) stavljena u izolaciju u večernjim časovima u drugi hotel predvidjen za tu svrhu.

Kompletan tim produžio je karantinski boravak u svojim sobama do narednog testiranja, jutros u 8 časova. Igračice u izolaciji, Graovac i Milojević, takođe su testirane oko podneva.

Rezultati drugog testiranja pokazali su da je Marija Agbaba pozitivna i smeštena je u izolaciju zajedno sa najbližim kontaktom Jelenom Agbabom.

Usled produženja karantinskih uslova, utakmica Srbije i Holandije, koja je večeras trebalo da se igra, pomerena je za  subotu od 20.30. Svaka igračica koja je smeštena u karantin po osnovu bliskog kontakta može biti vraćena u tim posle dva uzastopna negativna PCR testa.
-
baner

Prema pravilima, reprezentacija Srbije će biti testirana i u subotu u jutarnjim časovima, a do dobijanja negativnih rezultata na korona virus svi članovi delegacije ostaće u izolaciji u svojim sobama. Savez je naveo da je reprezentacija Srbije od 23. novembra boravila u karantinskim uslovima Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Pre i tokom priprema urađena su neophodna testiranja na korona virus. Zbog nepotpunih rezultata testiranja čitave delegacije, planirani odlazak na takmičenje 1. decembra bio je pomeren za 3. decembar. 

Ne propustite