Još jedna reprezentacija odustala od SP, Kiril Lazarov za istoriju, dalje idu i Rusi!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 18.01.2021.
17:58
Izvor: Sportske.net, Beta

Veliki problemi u Egiptu.

EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany
EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany

Povezane vesti

Reprezentacija Zelenortskih Ostrva povukla se sa Svetskog prvenstva u rukometu zbog novih slučajeva koronavirusa.

Prema pravilima Međunarodne rukometne federacije (IHF), svaka reprezentacija mora da ima najmanje 10 zdravih igrača, pa je afrička selekcija morala da odustane od daljeg takmičenja zbog velikog broja zaraženih.

"IHF je prihvatio njihovo povlačenje, štiteći zdravlje svih ljudi uključenih u Svetsko prvenstvo. Njihove će se utakmice računati rezultatom 10:0 za protivnike", objavila je međunarodna rukometna federacija.

Pre toga, od učešća na SP su odustali Češka i Sjedinjene Američke Države.

Kapiten rukometne reprezentacije Severne Makedonije Kire Lazarov odigrao je danas protiv Čilea 40. utakmicu na svetskim prvenstvima.

Potiv Čilea desni bek francuskog Nanta je postigao sedam golova i proglašen je za igrača utakmice, a Severna Makedonija se pobedom 32:29 plasirala u drugu fazu Svetskog prvenstva u Egiptu.

Prvo svetsko prvenstvo kapitena makedonske reprezentacije bilo je isto u Egiptu 1999, a debitovao je na utakmici sa Saudijskom Arabijom.

Na sedam učešča na mundijalima 40-godišnji Kiril Kire Lazarov je propustio samo dva meča, a rekorder je po broju postignutih golova sa 92 pogotka na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009.

U drugu rundu se plasirala i selekcija Rukometnog saveza Rusije koja je savladala Južnu Koreju rezultatom 30:26.

Tako su došli do druge faze i biće prvi u grupi, ako Slovenija pobedi Belorusiju ili ako meč bude završen nerešenim rezultatom.

Ne propustite