Kojim igračima Peruničić nije zadovoljan, kome je bilo ''ispod časti'' da igra pojedine mečeve?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 21.01.2019.
09:06
Izvor: Beta

Selektor srpskih rukometaša Nenad Peruničić kritikovao je reprezentativce posle poraza u poslednjoj utakmici na Svetskom prvenstvu i rekao da moraju u mnogim stvarima sebe da promene ako žele da u najkraćem roku budu još bolji.

Beta/Soeren Stache/dpa via AP
Beta/Soeren Stache/dpa via AP

Povezane vesti

Muška rukometna reprezentacija Srbije zauzela je 18. mesto na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.

"Tek ćemo analizirati. Srednji bekovi su jedini bili agresivni od svih bekova i želeo sam da igram u paru sa njima. Probali smo da kompenzujemo, pored mentalnog pražnjenja i žaljenja za drugom rundom. Ovi momci nemaju pravo da biraju jednu utakmicu ili da im jedna utakmica bude ispod časti. Oni nisu velike zvezde. Mogu da budu, treba da se dokazuju", rekao je Peruničić u Kopenhagenu.

Srbija je u nedelju uveče poražena od Argentine rezultatom 30:28 u utakmici za 17. mesto na šampionatu.

Peruničić je istakao da mu se nisu svidele mnoge stvari protiv Argentine, ali i u utakmici pre toga sa Bahreinom.

"Uvek moraš da nađeš način, motiv. Postoji moja selekcija i prirodna selekcija igrača. Pojedincima nisam zadovoljan. Bože moj, ne igra se za najveći plasman. Šta je - tu je, svestan sam da je plasman jako loš, najgori plasman u istoriji, ali sam takodje svestan zbog čega sam uzeo sve ovo. Bio sam jako trezven pre Svetskog prvenstva znajući kakvu ekipu vodim. Neke stvari se grade i moramo da ih popravimo", kazao je on.

Selektor je naveo da su brzopletost i "sama glava" najveći problem.

"Možemo mi sve da menjamo, ceo sistem. Ima rezultata na terenu, nije samo na semaforu. Ali, moraju oni sebe da menjaju u nekim stvarima. Prosto, moraju da promene puno stvari ako misle da u najkraćem mogućem roku budemo još bolji", rekao je Peruničić.

Ne propustite